Inter Milan's Mario Balotelli looks on during their match against Bologna in their Serie A soccer match at Dall'Ara stadium in Bologna, November 21, 2009. REUTERS/Stefano Rellandini (ITALY SPORT SOCCER IMAGES OF THE DAY)
 STEFANO RELLANDINI
SUPER-DERIŠTE

Deset najvećih bisera Marija Balotellija: Mahao pištoljem, djecu gađao strelicama...

Kad su se 1993. Francesco i Silva Balotelli iz Brescie odlučili pobrinuti za boležljivog trogodišnjaka, sina ganskih imigranata Thomasa i Rose Barwuah, rođenog 12. kolovoza 1990. u Palermu, vjerojatno im na pamet nije palo da će, ne samo spasiti život djetetu koje je već prošlo niz opasnih operacija zbog problema s probavnim traktom, nego i odgojiti jednog od najdarovitijih te uvjerljivo najnezrelijih nogometaša na planeti.
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 01. kolovoz 2011. 21:36

1. Kao igrač Mourinhova Intera u iznimno gledanoj talijanskoj tv-emisiji Striscia la notizia snimljem kako se ceri obučen u dres - Milana.

2. Položenu maturu s prijateljima je slavio u središtu Milana, na Piazzi Duomo, mašući iz auta vjernom plastičnom replikom pravog pištolja. Jedna zabrinuta građanka zvala je policiju i prijavila da “neki tamnoputi dečko maše oružjem usred grada”. Kad su carabinieri došli i vidjeli o kome se radi, pustili su ga s opomenom.

3. Nakon velike Interove 3:1 pobjede nad Barcelonom u polufinalu Lige prvaka, svojih je 15-ak minuta proveo šećući se terenom dok su suigrači ostavljali srce na terenu. Publika ga je izviždala, a on pred cijelim svijetom bacio Interov dres na tlo. U tunelu ga ja Materazzi malo “disciplinirao” s nekoliko pljuski, a Ibrahimović izjavio da takvo što u životu nije vidio.

4. Na jednom treningu u Manchester Cityju ni iz desetog pokušaja nije uspio sam obući “markirku”. Edin Džeko od toga je napravio sprdnju koja je trajala tjednima.

5. S prozora zgrade klupskog trening-centra mlade je nogometaše Cityja iz dosade gađao - pikado strelicama.

6. Nakon 10 godina igranja nogometa prije nekoliko mjeseci u Manchesteru iznenada je shvatio da je alergičan na - travu (onu koja raste na nogometnim terenima).

7. Skupocjene aute dvaput razbijao u centru Manchestera (inzistirao da ne želi vozača jer će odmah navkinuti na vožnju desnom stranom); parkirne kazne više ne broje ni on, ni klub, ni navijači, ni policija...

8. U Manchesteru ugledao Jenny Thompson, prostitutku čiji je redoviti klijent bio Wayne Rooney, pa se pred cijelim restaurantom na sav glas cerio, upirao prstom u nju i vikao, “Vidi je... Roo-ney, Roo-ney!” Jennyna pratitelja pozvao je na fizički obračun izvan restauranta, a ovaj je poslije izjavio, “taj je dečko poremećen. Al’ ne lagano nego - malo jače”.

9. U Italiji se autom se dovezao u krug ženskog zatvora. Da “malo vidi kako to izgleda iznutra”.

10. Na prijateljskoj utakmici s Beckhamovim LA Galaxyem je sam na petercu akciju odlučio završiti piruetom i udarcem petom, pa se osramotio promašivši gol s 3-4 metra. Mancini ga istog trenutka izvadio iz igre, a suigrač De Jong izjavio, “igrao sam mnogim čudacima, ali ovako nešto kao Balotelli u životu nisam vidio. Svjetski je talent, ali ako se ne sredi, propast će i kao igrač i kao čovjek”.

Linker
24. rujan 2024 04:13