ap
GARETH BALE

Dembele može nadmašiti Luku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2012. 14:39

- Niti u jednom trenutku prošlog ljeta ili bilo kada prije nisam pomišljao na odlazak iz Tottenhama – izjavio je Gareth Bale, već godinama ponajbolji nogometaš londonskog Premierligaša.

U lipnju se Velšanin obvezao na novu četverogodišnju suradnju.

- Uživam igrajući nogomet za Tottenham. Nema razloga da odlazim bilo kamo, pogotovo sada kada smo dobili prekrasan novi trening-kamp. Ove sezone imamo sjajnu momčad i nadam se da ćemo izboriti nastup u Ligi prvaka iduće godine. Tamo nam je i mjesto – rekao je Bale prokomentiravši potom nasljednika bivšeg suigrača Luke Modrića, Belgijca Moussu Dembelea:

- Otkako je došao, igra fantastično. Zabio je gol na debiju i odigrao sjajnu utakmicu protiv Readinga. Izvrsno je pojačanje. Zasigurno nije lijepo kada vam najbolji igrači odlaze, ali uvjeren sam da Dembele može popuniti prazninu nastalu Lukinim odlaskom, pa čak i više od toga.

Kad je u pitanju start u sezonu, i prva pobjeda koja je prošlog vikenda došla nakon uvodnog poraza pa dvaju remija, Bale kaže:

- I prošle smo sezone krenuli katastrofalno, nakon čega smo ušli u fantastičnu seriju. Vjerujem da za to imamo snage i ove sezone.

Dao je Bale podršku i novom menadžeru Andreu Villas-Boasu.

- Nisam čuo ništa o njegovoj budućnosti. Koliko znam, ovdje je da bi sagradio novu momčad i uveo novu filozofiju igre u usporedbi s prošlom sezonom. Napredujemo iz utakmice u utakmicu i sve što trebamo jest malo strpljenja.

Linker
22. rujan 2024 01:17