Boris Kovačev / Cropix
KOPLJANICI PODIŽU FORMU

De Boer spreman za Modre: Protiv Dinama ćemo igrati po već iskušanom receptu!

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 01. studeni 2011. 12:51

Ajax se nakon velikih 'mučenja’ s početka sezone polako diže i ulazi u formu. Nogometaši Franka de Boera su nakon pobjede (4:2) u kup dvoboju s Rodom istog suparnika tri dana kasnije svladali još uvjerljvije s visokih 4:0. Stručni stožer Kopljanika, baš kao i brojni navijači, uživa nakon visoke pobjede, kojom je Ajax prekinuo nekoliko negativnih nizova.

Kopljanici su pobjedom u Kerkradeu stigli do najveće gostujuće pobjede još od 29. kolovoza 2010. godine, kada su na strani sa 5:0 nadigrali De Graafschap. No, navijače Ajaxa veseli i visoka pobjeda, i sjajna igra u Kerkradeu. Ajax je tom pobjedom prekinuo crni niz od pet prvenstvenih utakmica ( Feyenoord, AZ Alkmaar, Groningen, Twente, PSV) bez pobjede, što je za klub takvog renomea ipak porazna informacija. A msterdamski dvoboj s Dinamom Kopljanici dočekuju (pre)puni samopouzdanja. Tome u prilog govori njihova trenutačna forma, dojam sa zagrebačkog ogleda s Dinamom, ali i zadnja linija Ajaxa koja izgleda sve bolje.

Obrana Ajaxa u Kerkradeu je izgledala besprijekorno, što nije čest slučaj u prvenstvenim utakmicama nizozemskog velikana. Pomalo iznenađujuće zvuči činjenica kako je Ajax protiv Rode prekinuo niz od 14 ligaških utakmica na kojima je primio barem jedan pogodak. Posljednju utakmicu bez primljenog gola Kopljanici su odigrali 10. travnja ove godine kada je u Amsterdam Areni 'pao’ (2:0) Groningen.

- U Kerkradeu smo izgledali sasvim dobro, ali protiv Dinama ćemo se vratiti iskušanoj 4-3-3 formaciji. Siguran sam kako će Van der Wiel biti potpuno spreman, te da će se vratiti na svoju poziciju - tvrdi De Boer, koji je dvije utakmice protiv Rode svoju momčad posložio u sustav 3-4-3.

Linker
18. rujan 2024 04:17