Dario Marinović s loptom
 Luka Gerlanc/CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Danci riješeni po istom receptu kao i Albanija: Mini Vatreni u nastavku protutnjali do važne pobjede

Izabranici Marinka Mavrovića ostvarili su i drugu pobjedu na putu do Nizozemske i Eura
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. siječanj 2021. 17:49

DANSKA - HRVATSKA 1:4

AARHUS Ceres Arena. Bez gledatelja. Suci: Slawomir Steczko i Dominik Cipinski (oba Poljska). Treći sudac: David Grondal Nissen (Danska). STRIJELCI: 0:1 - J. Suton (7), 1:1 - Jorgensen (10), 1:2 - Perišić (24), 1:3 - Marinović (32), 1:4 - Matošević (35).

DANSKA: Andersen - El-Ouaz, Falck, Veis, Fogt - Skipper, Laursen, Lucht, Youssef, Johansson, Habibi, Jorgensen, Badran, Hansen. Izbornik: Klein Sabaye.

HRVATSKA: Luketin - Perišić, Marinović, J. Suton, Horvat - Primić, Matošević, Čekol, Jurlina, L. Suton, Jelovčić, Perić, Novak, Postružin. Izbornik: Marinko Mavrović.

ŽUTI KARTONI: Youssef (19), Matošević (30). IGRAČ UTAKMICE: Dario Marinović.

------------------------------------

Po istom receptu Hrvatska je došla do druge pobjede u kvalifikacijama za nastup na Euru sljedeće godine u Nizozemskoj. Prvo poluvrijeme i protiv Albanije i u Aarhusu iskoristili su za skeniranje suparničkih slabosti, a onda je u nastavku kvaliteta hrvatskih malonogometaša došla do izražaja, te su s dvije pobjede zasjeli na vrh skupine 1 prije dva odlučujuća ogleda s Ukrajinom koja će Mavrovićevim izabranicima biti najveća prepreka za prvo mjesto i direktan plasman na Euro.

Kako su i najavljivali iz hrvatskih redova, Danci njeguju sasvim drugačiji futsal od Albanaca. Od prve sekunde krenuli su u visoki presing, pokušavali su omesti svaku akciju gostiju. Imali su relativno dosta uspjeha u tome, ponajviše zbog sporijeg protoka lopte, uz nekoliko premekanih dodavanja iz kojih su Danci kretali prema Luketinu. No, vratar mini Vatrenih bio je vrlo dobar. Hrvatska je povela u 7. minuti, dobru akciju Marinovića zaključio je Josip Suton. Nisu dugo gosti vodili, tri minute kasnije izjednačio je Jorgensen iz slobodnog udarca s 10 metara.

Preostalo vrijeme do poluvremena gledali smo puno pokušaja hrvatskih igrača, ali razbranio se Andersen i na odmor se otišlo bez prednosti na bilo kojoj strani.

Od prve sekunde nastavka vidjelo se da su gosti podigli tempo, Danci više nisu uspjevali pratiti igrače u tamnim dresovima, sve više su se uvlačili u krilo svog vratara koji je imao sve više posla. Ipak, u 23. minuti ni on nije mogao spriječiti novo vodstvo Hrvatske. Stjepan Perišić odlično je pogodio s desetak metara, postigao je svoj drugi pogodak u ovim kvalifikacijama.

Nije taj pogodak promijenio odnose na parketu, gosti su držali loptu i pleli mrežu oko domaćeg gola, Andersen je imao još nekoliko odličnih intervencija, a onda ga je u 30. minuti majstorski nadmudrio Dario Marinović. Prvo je lažnjakom poslao vratara Danske u prazno, a onda je mirno pogodio suprotni kut za povećanje prednosti.

Uskoro su Danci pokušali zaigrati s letećim vratarom, tu se vidjela njihova limitiranost, ne samo da nisu uspjeli stvoriti niti jednu opasnost pred Luketinom, nego su samo 20 sekundi kasnije primili četvrti pogodak, postigao ga je Vedran Matošević.

Do kraja nije više bilo pogodaka, moglo ih je biti, ali i ovih 4:1 su odličan rezultat. Danas se u Tirani igra druga utakmice naše skupine, Albanija dočekuje Ukrajinu s kojom će Hrvatska u ožujku odigrati sljedeće dvije utakmice kvalifikacija. Prvo će se igrati 3. ožujka u Osijeku, a potom 7. ožujka u Zaporožju.

Linker
27. rujan 2024 13:19