ANTE CIZMIC Cropix
OSMIJEH JE OPET NA LICU

Dalić hvali cijelu reprezentaciju, a neki su ga baš oduševili: ‘Ta trojica donijeli su mi glavobolju, haha‘

Izbornik hrvatske reprezentacije istaknuo je vrlo mladu obrambenu liniju kao zalog za budućnost
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. lipanj 2022. 23:33

Golom Marija Pašalića došli su Vatreni do prve ovogodišnje pobjede u elitnoj Ligi nacija. Hrvatska je bila bolja s minimalnih 1:0 od Danske, i to usred Kopenhagena.

Zablistale su, uz strijelca Pašalića, mlade snage Josip Stanišić, Martin Erlić te pogotovo debitant Josip Šutalo. Iako je Danska nametnula svoju igru i dominirala u prvome dijelu, ulaskom Luke Modrića i Matea Kovačića promijenio se odnos snaga na terenu:

"Čestitam dečkima na sjajnoj utakmici. Ideja je bila da pokušaju parirati u prvome dijelu, a u drugome smo uspjeli okrenuti susret protiv teškog i kvalitetnog protivnika. To je bila prava utakmica, mislim da smo na dobrome putu. Ideja nije bila da izvadim Broza, vidio sam da ima energiju te da ga ne treba mijenjati ako on to ne želi. Kad sam imao Broza, Kovu i Modrića u veznoj liniji, sve je otišlo u drugome smjeru", komplimentirao je izbornik Zlatko Dalić svojim pulenima.

image
ANTE CIZMIC Cropix

"Sve pohvale mladim dečkima koji su odigrali s puno sigurnosti, pogotovo Erlić i Šutalo. Moram istaknuti i Stanišića. Njih trojica donijeli su mi glavobolju, haha... Ali jednu pozitivnu glavobolju! Šime (Vrsaljko, op. a.) dugo nije igrao, on nama treba i vratit će se bolji i kvalitetniji. On nama treba u jednome bodrenju i kvaliteti, važan je cijeloj ekipi. Ali ja moram pohvaliti baš cijelu momčad jer nije bilo lako odigrati nakon onog poraza protiv Austrije, a onda je još došao i remi s Francuzima. Francuska je jedna od najboljih momčadi na svijetu, imaju kvalitetan roster i vrhunske igrače, no mi smo u jednom zamahu i s ovakvom energijom, ovakvim zajedništvom možemo jako mnogo napraviti te dogurati daleko", zaključio je Dalić.

Iduću utakmicu Hrvatska igra već za tri dana - u ponedjeljak protiv Francuske, na Stade de Franceu u 20:45.

Linker
20. travanj 2024 00:45