TEO KAMOV/CROPIX
VELIKI ANIMOZITET

Dali mu 420 tisuća eura brutto plaće: Kako je Dinamo oteo Bjelici igrača koji im trenutno uopće ne treba!

Modri su opalili i šamar Osječanima kad su u Maksimir doveli tri mlada Osijekova igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. srpanj 2021. 08:10

Počelo je, počelo... A još zapravo nije počelo. Priča je o Dinamu, Osijeku i HNL-u. Prošle sezone društvo iz Gradskog vrta opasno je prijetilo nedodirljivom maksimirskom klubu, posustala je Bjeličina momčad u trci za naslovom prvaka tek u samoj završnici. Budite sigurni, Nenad Bjelica, bivši trener Modrih, ove sezone želi detronizirati Modre, nema nikakve sumnje da mu je to najveća želja. Fajt je već startao, iako HNL još nije. Prije borbe na travnjaku, krenula je borba za igrače.

Kao što sigurno znate, Modri su prije dva dana potpisali Denija Jurića. Napadača Šibenika kojeg je želio Osijek. Jurić je bio velika želja Nenada Bjelice, nakon što se odugovlačilo s njegovim potpisom za Modre, kad je izgledao da je posao propao, izgledalo je podosta izvjesno da će napadač put Gradskog vrta. Ali u Dinamu su kazali “e neće...” Modri su željeli pokazati svoju superiornost i potpisali su Jurića na pet godina, dali mu plaću od 420 tisuća eura brutto i vratili ga u - Šibenik!

Neki će kazati da su ga potpisali samo da ga ne uzme Osijek. Jer u ovom trenutku im ne treba, što su pokazali vrativši ga na Šubićevac do zime. Modri su opalili i šamar Osječanima kad su u Maksimir doveli tri mlada Osijekova igrača, najveće talente iz osječke nogometne škole.

Radi se o Svenu Sopiću, jednom od glavnih igrača Osijekove pionirske generacije koja je rasturila sve u HNL-u ostavivši iza sebe Hajduk i Dinamo za 7, odnosno, 16 bodova. Uzeli su i Mateja Perića, krilnog napadača, koji je zabio 22 pogotka i bio drugi strijelac pionirske lige prošle sezone. Treći koji je iz Osijeka došao u Maksimir jest Mihael Mihaljević. Iako se naravno ne može znati kako će se ti talenti razvijati u budućnosti, sasvim je jasno da su tim transferima Modri zabili nož u srce Osječanima.

image
Deni Jurić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Preveliki animoziteti

Bilo je još zanimljivih priča na relaciji Dinamo - Osijek. Osječani su željeli dovesti Lovru Majera u trenucima kad je kod Bjelice u Dinamu dobivao minute na kapaljku. Modri su naravno odmah u startu uništili tu zamisao. Ali isto tako Bjelica je u vrijeme dok je bio trener Modrih želio dovesti Mihaela Žapera. No, Osječani o tome nisu željeli razgovarati. Modri su bacili oko i na Ramona Miereza, sjajnog osječkog napadača, ali Osječani su odmah izbacili transfernu cifru od - 10 milijuna eura!

Dakle, borba Dinama i Osijeka za igrače je trajala i prije nego što je Bjelica otišao iz Dinama i postao trener Osijeka. Špekuliralo se i da Osijek želi dovesti japanskog krilnog napadača Takumu Asana koji je napustio Partizan zbog neisplaćenih plaća. Japanca je prema našim izvorima mjesecima pratio i Dinamo, ali od Japanca u HNL-u ipak neće biti ništa.

U ovom trenutku ne postoji baš nikakav način da bilo koji igrač Osijeka završi u Dinamu, niti da bilo koji igrač Dinama završi u Osijeku! Animoziteti između ova dva kluba su jednostavno preveliki. Može se eventualno dogoditi da neki igrač završi u nekom od ta dva kluba preko nekog - drugog kluba.

Recimo, neki izvori tvrde da Osijek želi dovesti bivšeg igrača Dinama Damiana Kadziora koji se nije snašao u Eibaru. On je stara Bjeličina ljubav... Uglavnom “bitka svih bitaka” između Osijeka i Dinama već traje, za sada se vodi u transfernim pričama, uskoro će na terenu.

Linker
29. rujan 2024 18:32