AFP
JUNAK DANA

Čudo iz Manchestera: Januzaj bira između Engleske, Belgije, Albanije i Kosova!

Januzaj je rođen u Bruxellesu, ali već neko vrijeme odbija nastupiti za Belgijce, jer njegova je želja igrati za Albaniju. Međutim, izbornik Wilmots ne odustaje tako lako
Piše: ArhivaObjavljeno: 06. listopad 2013. 12:42

Adnan Januzaj, mladi Belgijac kosovskog porijekla, ovoga vikenda glavna je priča s Otoka. Ovaj 18-godišnji nogometaš Manchester Uniteda zabio je oba pogotka u pobjedi nad Sunderlandom i spasio Davida Moyesa od još jednog debakla. Januzaju je ovo bio debitantski nastup u prvih 11...

- Moj plan je bio uvesti ga u igru prije tri ili četiri tjedna, ali nikad mi se nije ukazala prilika i zbog različitih ga razloga nisam izabrao. Danas sam mislio da je pravo vrijeme. Bio je tako dobar i bilo ga je teško zaustaviti. Bit će poseban talent. Zna zabiti gol, sposoban je s loptom, a mi ga moramo zadržati s obje noge na zemlji - rekao je Moyes.

Januzaju aktualni ugovor s Manchester Unitedom istječe na kraju aktualne sezone, a njegove bi sjajne igre mogle pobuditi interes ostalih klubova. No, Moyes ne misli da će Januzaj otići.

- Nisam previše zabrinut zbog toga. Mislim da svaki mladi dečko želi igrati za Manchester United, oduvijek sam to mislio.

Momak možda želi ustati u Unitedu, ali možda je veće pitanje za koju reprezentaciju Januzaj želi igrati. Odmah nakon utakmice u Sunderlandu oglasio se i engleski izbornik Roy Hodgson rekavši kako je Januzaj jako zanimljiv materijal i kako ga FA prati već neko vrijeme...

Međutim, ako je suditi po Januzajovim izjava to će biti nemoguća misija za Engleze. Adnan je rođen u Bruxellesu, ali već neko vrijeme odbija nastupiti za Belgijce, jer njegova je želja igrati za Albaniju. Međutim, izbornik Wilmots ne želi se pomiriti s tim njegovim stavom.

- Razgovarat ću s Januzajom, pa neka on odluči - rekao je Wilmots.

Albanski izbornik Gianni De Biasi također je poručio kako će vrlo brzo sjesti na stol s mladim nogometašom, dok su na Kosovu izabrali - čekanje.

Naime, Kosovari još ne mogu nastupati na prijateljskim i kvalifikacijskim utakmicama, tako da nema smisla da ga nagovaraju. David Moyes i Gary Lineker su izjavili da na Januzaja 'pravo mogu polagati' Srbija i Hrvatska, ali očito je da su Englezi pomiješali neke države... Evenutalno Turska, budući da je Adnanova majka turska Albanka.

U svakom slučaju, novo čudo s Old Trafforda neće imati još puno vremena za odluku. Albanija je na 'pole positionu', ali Engleska i Belgija neće se tako lako odreći velikog talenta.

Linker
22. rujan 2024 17:36