BERNADETT SZABO Afp
‘TAJ REKORD JE DOBAR, ALI...‘

Čudesni rekorder Ronaldo! Pogledajte ove brojke i naklonite se nezaustavljivom Portugalcu

Dva pogotka i nastup za povijest, Cristiano je ponovno osvojio naslovnice svjetskih medija
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2021. 21:00

Sve do 84. minute držali su se Mađari i bili na korak do velikog iznenađenja, ali onda su Portugalci konačno pronašli put do mreže i rastužili veći dio od 67 tisuća gledatelja koji su se natiskali na tribine Puskas Arene u Budimpešti.

Raphael Guerreiro prvi je načeo Mađare, a onda je na scenu stupio Cristiano Ronaldo. Najveća zvijezda portugalske reprezentacije poentirala je prvo u 87', a potom i s bijele točke i u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Bili su to 10. i 11. pogodak za Ronalda na europskim prvenstvima čime je zapravo ispisao povijest ovog natjecanja ostavivši iza sebe Michela Platinija koji se zaustavio na devet golova.

No, to nije jedini rekord kojeg je slavni Portugalca postavio ovoga utorka. Ronaldo je, naime, postao i prvi nogometaš koji se pojavio na čak pet različitih europskih prvenstava.

Cristiano je i s 36 godina i 130 dana postao najstariji igrač koji je postigao dva ili više pogodaka na jednoj utakmici Europskog prvenstva. Prijašnji vlasnik rekorda bio je Andrij Ševčenko koji je imao 35 godina i 256 dana kada je za svoju Ukrajinu zabio dva komada protiv Švedske (2012. godine).

Ronaldu je ovo bilo 39. pojavljivanje na velikim natjecanjima (europskim i svjetskim prvenstvima) što je rekord za europskog igrača.

Spomenimo i da su Portugalci postali prva momčad u povijesti europskih prvenstava koja je postigla tri gola u posljednjih 10 minuta utakmice.

IZJAVE NAKON UTAKMICE

Cristiano Ronaldo, napadač Portugala:

"Važno je bilo pobijediti. Bila je to teška utakmica protiv protivnika koji se jako dobro branio, ali postigli smo tri gola i vrlo sam zahvalan momčadi što mi je pomogla da postignem dva gola i oborim rekord. Taj rekord je dobar, ali za mene bi najbolji rekord bio dva puta zaredom osvojiti Euro. Bilo je bitno započeti turnir na ovaj način. Sada moramo samo nastaviti, razmišljati o sljedećem meču i pobijediti".

Attila Szalai, branič Mađarske:

"Žao mi je što nismo uspjeli ostati neporaženi. Gorko sam razočaranm ali idemo dalje; u subotu je još jedan meč, a mi ćemo dati sve od sebe. Dobro smo se branili i cijeli je tim to dobro radio".

Linker
14. svibanj 2024 04:55