BEN STANSALL/AFP/PROFIMEDIA Ben Stansall/afp/profimedia
VELIKE RIJEČI

Cristiano nikad otvorenije o Leu: ‘Tko voli Ronalda ne mora mrziti Messija. Ne kažem da smo bili prijatelji, ali...‘

Sad su na različitim stranama svijeta, Messi je u Inter Miamiju u SAD-u, Ronaldo u Saudijskoj Arabiji
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. rujan 2023. 21:57

Kapetan portugalske nogometne reprezentacije Cristiano Ronaldo izašao je pred novinare uoči kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom koja je na rasporedu u petak u Bratislavi. Nakon toga Portugalci dočekuju Luksemburg.

- Doista želimo pobijediti u sljedeće dvije utakmice, znamo da ćemo biti prilično sigurni ako to ostvarimo. Očekuju nas teške utakmice, osobito ova prva protiv Slovačke. Gostovanja su uvijek kompliciranija, ali momčad je u dobrom stanju. Još nismo izgubili utakmicu, imamo samopouzdanje – rekao je Ronaldo.

Komentirao je i fantastičnu brojku od 850 pogodaka koliko ih je dosad postigao u seniorskoj karijeri.

- To je prekretnica. Za mene je bilo iznenađenje doći do ovih brojki za koje nisam mislio da ću ih ostvariti. Ali želim više, dok igraš bar moraš uvijek biti visoko, razmišljati na veliko. Zahvaljujem onima koji su mi pomogli, u klubovima i reprezentacijama – istaknuo je portugalski kapetan.

Od početka ove kalendarske godine Ronaldo igra za Al-Nassr, a za njim su ovom ljeta u Saudijsku Arabiju stigle i mnoge druge zvijezde. Kako gleda na kritike na račun igrača koji su se priključili saudijskim klubovima?

- To je normalno. Postoji li liga koja se ne kritizira, koja nema problema i kontroverzi? Ima ih svugdje, u Španjolskoj, Portugalu... Već sam znao, stalno govorim, svi su mislili da je odlazak u Saudijsku Arabiju ludost, ali ludost nije toliko luda... Već je normalno igrati u ovoj ligi. Kao igrač Al-Nassra, znao sam da će se ovo dogoditi. Privilegij je promijeniti kulturu jedne zemlje i nogometa, imati velike zvijezde, i to me čini ponosnim. Bio sam pionir i ponosan sam na to. Uvijek se želim i dalje razvijati.

Dok su obojica igrali u Europi, bili su ogromni rivali. Ronaldo i Lionel Messi obilježili su jednu cijelu eru, dominirali u izborima za Zlatnu loptu, svojim pogocima vodili momčadi do uspjeha i trofeja. Sad su na različitim stranama svijeta, Messi je u Inter Miamiju u SAD-u, Ronaldo u Saudijskoj Arabiji.

Smatra li Ronaldo da onaj tko voli Messija mrzi Ronalda, i obrnuto?

- Mržnja? Ne vidim to tako, rivalstvo je nestalo. Bilo je dobro, svidjelo se gledateljima. Tko voli Cristiana Ronalda, ne mora mrziti Messija. Obojica smo jako dobri, promijenili smo povijest nogometa. Cijenjeni smo u cijelom svijetu, to je najvažnije. On ima svoj put, ja svoj. Dobro je prošao, koliko sam vidio. Nastavlja se, nasljeđe se nastavlja, dok rivalstvo ne vidim na taj način. Čak sam rekao, dijelili smo pozornicu 15 godina i na kraju smo bili, ne kažem prijatelji, ali smo kolege po struci i poštujemo se – poručio je Ronaldo.

Linker
03. svibanj 2024 14:56