OZAN KOSE Afp
SMOKI IGRAČ DANA

Čovjek rođen u Gnjilanama bio je prvak Europe s Liverpoolom i Bayernom, a sada je zablistao i na Euru

Ofenzivac Liverpoola postigao je drugi i treći pogodak za Švicarce, oba su bila iznimno lijepa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2021. 21:45

Steven Zuber imao je tri asistencije u pobjedi Švicarske protiv Turske u Bakuu, ali je junak tog trijumfa momčadi Vladimira Petkovića bio Xherdan Shaqiri.

Ofenzivac Liverpoola postigao je drugi i treći pogodak za Švicarce, u obje situacije vrlo lijepo je matirao turskog vratara Cakira. Prvog je zabio u 26. minuti za 2:0, a potom je Turskoj srušio svaku nadu pogotkom za konačnih 3:1 u 68. minuti.

Shaqiri je rođen 10. listopada 1991. u Gnjilanama na Kosovu, no već godinu kasnije s roditeljima i braćom emigrirao je u Švicarsku. Prošao je nogometnu školu Basela, nastupao je za mlade švicarske reprezentacije, a od 2010. je član seniorske, u 94 nastupa zabio je 25 golova.

S Liverpoolom je osvojio Ligu prvaka i Premier ligu, s Bayernom tri Bundeslige, dva Kupa, Ligu prvaka, tri naslova ima s Baselom, tu su još dva naslova klupskog prvaka svijeta te par drugih trofeja.

Nepredvidljiv je kad ima loptu u nogama, dobro se služi s obje noge, može lijepo asistirati, ali i efektno zabiti. Demonstrirao je to i u važnoj utakmici u Bakuu, u njemu Švicarci imaju jednog od najjačih ofenzivnih aduta.

MOMČAD DANA (4-2-3-1):

Sommer - Widmer, Akanji, Bastoni, Zuber - Verratti, Xhaka - Kahveci, Shaqiri, Pessina - Seferović.

Linker
29. travanj 2024 06:27