STURRIDGE ZA POBJEDU

City na otvaranju slavio kod Newcastlea, Lovrenu 90 minuta u slavlju Liverpoola

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. kolovoz 2014. 18:42

Bio je koncentriran i miran, iako u jednome trenutku nije izdržao, pogledom je tražio Kop, legendarnog frontmena još legendarnije You’ll never walk alone... Dejan Lovren jučer je debitirao za Liverpool u Premier ligi, koji je na otvaranju prvenstva na Anfieldu teškom mukom svladao njegov bivši klub Southampton (2:1). Hrvatski reprezentativac odigrao je cijelu utakmicu za Redse, držeći sredinu obrane u paru s Martinom Škrtelom.

U prvome je dijelu Lovren bio odličan, napad Svetaca nije se vidio, dok je u drugome, posebice nakon izjednačujeg pogotka, uslijedila lagana konfuzija, što je uostalom i logični odraz kasnijeg priključenja momčadi i uigravanja linija. Uostalom, u 56. minuti srpski reprezentativac Dušan Tadić petom je pokraj Lovrena proigrao Clynea, koji je odlično završio akciju za 1:1. Tih 20-ak minuta nastavka Southampton je bio bolja, dominantnija momčad, nije to bila ni sjena Liverpoola koji je lani plijenio ne samo bodovima, nego i igrom...

- Bila je to teška utakmica, ali na kraju je najbitnija pobjeda. Kao i uvijek, počeci sezone vrlo su teški i zahtjevni, jer momčad mora uhvatiti svoj ritam i potpuno se uigrati. Stoga je izuzetno važno što smo upisali tri boda, jer s vremenom ćemo izgledati sve bolje i bolje - bile su prve Lovrenove impresije nakon dvoboja, uoči kojeg je dobio zvižduke navijača Svetaca.

- Istina, bilo je malo čudno igrati protiv bivšeg kluba, no koncentrirao sam se na svoju igru, želim opravdati povjerenje i biti što bolji.

Ključan je potez utakmice, čini se, odigrao trener gostiju Ronald Koeman, koji je izvadivši Tadića izgubio opasnost u napadu, što je oslobodilo Liverpool, koji je ponovno počeo stiskati Svece, a taj im je pritisak u donio i pobjedu; u 79. minuti, Sterling je glavom spustio loptu za Sturridgea koji zabija gol za velika tri boda. Inače, premijerni pogodak Liverpoola u novoj sezoni bio je djelo Sterlinga u 23. minuti susreta. Ovaj napadač mirno je završio sjajnu akciju Hendersona, koji je prvo oduzeo loptu na sredini travnjaka, a potom odličnom dubinskom loptom izbacio Sterlinga samog pred Forstera...

Nakon odličnog debija u prijateljskom susretu s Borussijom Dortmund i dalje je jasno da će Lovrenu trebati vremena za aklimatizaciju s novim obrambenim partnerima, što je dokazao i dvoboj protiv Svetaca, no opet je naš branič povoljno ocijenjen od strane engleskih novinara koji su njegovu predstavu označili - solidnom. Najbolji u redovima Liverpoola bili su Raheem Sterling i Jordan Henderson, najgori pak Škrtel, Lucas Leiva i Coutinho.

Ništa, međutim, ne čudi, s obzirom na veliku rekonstrukciju momčadi s Anfielda ovoga ljeta, iako, opet, u momčadi Brendana Rodgersa jučer su zaigrala samo dvojica novaka - Lovren i Manquillo. Je li odlazak Suareza toliko uzdrmao temelje igre Redsa? Na odgovor nećemo dugo čekati...

Branitelj naslova prvaka Manchester City uspješno je startao u novu premierligašku sezonu. Građani su slavili sa 2:0 na gostovanju kod Newcastlea, a prvi pogodak bio je trenutak inspiracije dvojca Edin Džeko - David Silva. BiH napadač sjajno je asistirao petom, a španjolski reprezentativac zabio za Manchester City. Priču je zaključio Agüero u 90. minuti.

Inače, Manchester City je ovog ljeta produžio ugovore sa Sergiom Agüerom, Davidom Silvom i Vincentom Kompanyjem, a na dobrom putu da to učini je i Edin Džeko. Međutim, prema engleskim medijima, klub produženje ugovora neće ponuditi Yayi Toureu, iako je veznjak iz Obale Bjelokosti jedan od ključnih igrača Građana. Čini se da uprava nije zaboravila Toureovo ponašanje ovog ljeta kada je optužio klub da ga ne poštuje. Prema nekima, bila je to taktika za povećanje plaće, i iako je na kraju priče ostao na Etihadu, odnosi su narušeni, pa bi Toure trebao otići nakon što mu isteknu još dvije godine aktualnog ugovora.



Goal David Silva Newcastle 0 - 1 Manchester City by sporttvks

REZULTATI 1. KOLA:

Liverpool - Southampton 2-1 (Sterling 23, Sturridge 79 / Clyne 56)

Newcastle United - Manchester City 0-2 (Silva 39, Aguero 90+2)

Igrano u subotu:

Manchester United - Swansea City 1-2 (Rooney 53 / Ki Sung-yueng 28, Sigurdsson 72)

Leicester City - Everton 2-2 (Ulloa 22, Woods 86 / McGeady 21, Naismith 45)

Queens Park Rangers - Hull City 0-1 (Chester 52)

Stoke City - Aston Villa 0-1 (Weimann 50)

West Bromwich Albion - Sunderland 2-2 (Berahine 42-11m, 74 / Cattermole 5, Larsson 85)

West Ham United - Tottenham Hotspur 0-1 (Dier 90+3)

Arsenal - Crystal Palace 2-1 (Koscielny 45+1, Ramsey 90+1 / Hangeland 35)

U ponedjeljak:

Burnley - Chelsea

Linker
22. rujan 2024 05:33