JUSTIN TALLIS Afp
MAJSTOR OSTAJE MAJSTOR

Čitava Engleska očarana sjajnom predstavom Vatrenog: ‘Sjajan dodir, tehnika, on je vrhunski, top igrač‘

‘Kad ste takav igrač, onda vas suigrači još više cijene kad zabijete takav gol‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. veljača 2024. 11:27

Mateo Kovačić postigao je krasan pogodak u pobjedi Manchester Cityja na gostovanju kod Luton Town u FA kupu. Građani su slavili rezultatom 6:2 uz pet pogodaka norveškog napadača Erlinga Haalanda, a pohvale je za vrhunsku partiju na Kenilworth Roadu zaradio i hrvatski reprezentativni veznjak koji je u početnom sastavu zamijenio Španjolca Rodrija.

- Njegov sam veliki obožavatelj, govorim to otkako sam ga vidio na prvom danu priprema. Bio je jako, jako dobar protiv Bournemoutha u subotu, a sad smo pobijedili bez Rodrija kojeg je ispred obrambene četvorke zamijenio Kovačić – rekao je Paul Dickov, bivši prvotimac Manchester Cityja i komentator na klupskoj televiziji.

Kovačić je pokazao tehničku eleganciju i otpornost na presing te lucidna rješenja u pronalaženju Bernarda Silve i Kevina De Bruynea.

- Kad ste takav igrač, onda vas suigrači još više cijene kad zabijete takav gol. Sjajan dodir, sjajna tehnika. On je vrhunski, top igrač – naglasio je Dickov.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Kovačićevu partiju hvale i engleski mediji. Tako ga je portal 90min ocijenio osmicom.

‘‘Postigao je prekrasan gol u vrhunskoj momčadskoj predstavi. Čak je i uvukao majicu u hlačice kako bi podsjećao na Rodrija, ali Hrvat je imao malo prilika oponašati ga u obrani‘‘, stoji u komentaru.

Eurosport je Kovačića ocijenio osmicom, u Daily Mailu veznjak Vatrenih dobio je ocjenu 6,5, a na portalu Goal.com sedmicu.

"Zabio je najljepši gol večeri", napisao je novinar Daily Maila.

Manchester World ovako je recenzirao Kovačićev nastup:

"Činilo se da City ostavlja više prostora s Kovačićem u Rodrijevoj ulozi. No, u posjedu je bio briljantan i pridonio je fluidnosti u igri. Bivši igrač Chelseaja po navici je napadao protivnika i bio je nagrađen kasnim golom".

Linker
24. travanj 2024 20:21