afp
NOGOMETNI MERCATO

Carroll u West Hamu uz rekordnu odštetu, Barca ponudila 30 milijuna funti za Matu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2013. 12:51

Službeno: Juventus otkupio Asamoaha od Udinesea

Ganski nogometni reprezentativac Kwadwo Asamoah (24) postao je i službeno u potpunosti igrač u vlasništvu talijanskog prvaka Juventusa...

Nakon tri godine provedene u Udineseu ovaj veznjak je potpisao četverogodišnji ugovor s torinskim velikanom, uz odštetu od devet milijuna eura, koja će biti isplaćena kroz sljedeće tri financijske godine.

Asamoah je uz Mauricija Islu za Juventus zapravo potpisao još na ljeto prošle godine, ali je tada torinski klub otkupio polovicu njegovog ugovora, da bi sada otkupio i drugi dio ugovora.

Prošle je sezone Asamoah za momčad Antonija Contea skupio 27 nastupa u Seriji A, te je postigao dva gola, a njegove su igre uvjerile čelnike "zebri" da zaslužuje trajan angažman.

Dodajmo i da je Juventus također produljio suvlasničke ugovore s Islom i napadačem Cristianom Pasquatom do lipnja sljedeće godine.

Službeno: Carroll u West Hamu uz rekordnu odštetu

Engleski nogometni reprezentativac Andy Carroll (24) postao je i službeno novi član West Hama u kojem je prošle sezone proveo na posudbi iz Liverpoola...

Carroll je s West Hamom potpisao šestogodišnji ugovor, a "čekićari" su za njegov trajan transfer Liverpoolu platili, navode otočki mediji, 15.5 milijuna funti fiksne odštete, plus bonuse. Iako visina odštetne svote nije potvrđena od strane West Hama, riječ je o rekordnoj svoti tog londonskog kluba u njegovoj povijesti za neki transfer.

- Za mene je fantastično biti ovdje. Zaista sam uživao prošle sezone, a to potvrđuje i moj povratak i potpisivanje trajnog ugovora. S obzirom na način na koji se klub vodi, na novi stadion i sve slično, mislim da možemo samo gore – komentirao je Carroll, koji je za Liverpool ukupno skupio 58 nastupa u svim natjecanjima, te je postigao 11 golova, ali je u tom periodu bio često ozlijeđen.

Prošle je sezone za "čekićare" Carroll zabio 7 golova u 24 nastupa.

Daily Mail: Barça ponudila 30 milijuna funti za Juana Matu

Početkom tjedna je Mundo Deportivo izvještavao kako je Barcelona ozbiljno zagrizla za dovođenjem 25-godišnjeg španjolskog reprezentativca iz Chelseaja Juana Mate...

Naime, Barcelona je, pomalo čudno, spremna dignuti ruke od sjajnog mladog dvojca kojeg ima u klubu, Thiaga Alcantare (najbolji igrač EP do 21 godine) i Cristiana Tella. U tom slučaju, klub definitivno mora osnažiti vezni red, a očigledno su to mislili napraviti dovođenjem Mate.

Podsjetimo da je još prije dvije godine Barcelona vodila pregovore s Matom kada je ovaj bio na putu odlaska iz Valencije. No, istureni vezni nogometaš je tada izabrao Chelsea. Daily Mail, pak, u srijedu piše da je Barcelona poslala i službenu ponudu u London, te da nudi 30 milijuna engleskih funti.

O svemu tome se još nije izjasnio Chelsea, kao što se čeka i riječ novog tamošnjeg trenera Josea Mourinha o Mati i njegovom statusu.

Na početku karijere, u sezoni 2006/07, Mata je, zanimljivo, nosio dres druge momčadi madridskog Reala.

Dogovor Arsenala i Higuaina postignut, još samo potpis

Danima se o tome pisalo, a u srijedu je Daily Mail objavio kako je još samo formalnost ostala da 25-godišnjii argentinski nogometaš Gonzalo Higuain potpiše ugovor s Arsenalom.

Još prije kraja sezone napadač Reala je najavio da sigurno napušta Santiago Bernabeu. Dugo vremena je Juventus bio u "pole position" statusu kada je u pitanju ovaj nogometaš, no stvari su se u međuvremenu okrenule. Arsenal je financijski više "izlazio u susret" Realu, te je odlučio donekle promijeniti svoju politiku - manjeg trošenja.

Naime, Daily Mail piše da je Arsenal dogovorio platiti odštetu od 26 milijuna eura, dok bi Argentinac na Emirates stadionu trebao zarađivati 175.000 eura tjedno. Takva plaćena odšteta bila bi rekordna suma koju je Arsenal kao klub platio za nekog nogometaša.

Daily Mail navodi da su sve tri strane zadovoljene, te da bi potpisani ugovor trebao uslijediti do kraja tjedna.

Higuain, koji je propustio dva mjeseca prošle sezone zbog ozljede, zabio je u Primeri 16 pogodaka.

Ode li Cavani u Real, Napoli će tražiti Alvara Moratu i Khediru

I dalje traje utrka za 26-godišnjim urugvajskim nogometašem Edinsonom Cavanijem, najjačim adutom talijanskog doprvaka Napolija. Boj vode Real Madrid, Manchester City i Chelsea.

Prvospomenute dvije momčadi su u boljoj poziciji od Chelseaja, zaključujući po napisima, no iza svega stoji ono što je Napoli odavno odredio, a to je odštetna klauzula koju mora platiti budući kupac želi li Urugvajca i iznosi 63 milijuna eura.

Kada bi se samog Cavanija pitalo on bi vjerojatno izabrao odlazak u Real. Tako je barem sam spominjao u izjavama. I po napisima iz španjoskih i talijanskih medija čini se da je Real trenutačno najbliže nogometašu koji je prošle sezone s 29 pogodaka bio uvjerljivo najbolji strijelac Serie A.

No, Napoli ima u tom slučaju i drugačije prohtjeve od 63 miliijuna eura. Spreman je razgovarati o zamjeni, odnosno, u slučaju odlaska Cavanija u Real tražili bi Napolitanci Samija Khediru i mladu nadu Reala Alvaru Moratu, uz vjerojatno dodatnu manju milijunsku svotu. U obzir Napoliju navodno dolazi i sam Morata ili Khedira, uz veći financijski priljev.

Real će predstaviti Isca i Balea u srpnju

Španjolski dnevni list AS tvrdi da će Real Madrid, nakon što je postalo izvjesno da će novi trener postati Carlo Ancelotti, ubrzati realizaciju dva ključna ovoljetna transfera.

AS tvrdi da su pregovori vezani za Garetha Balea i Isca u uznapredovanoj fazi, te da će Real dovršiti posao već u srpnju. Real za Isca, za čije se usluge bori s Manchester Cityjem, nudi 30 milijuna eura, iako njegova otkupna klauzula u ugovoru iznosi svega pet milijuna više.

Sportski direktor Reala Zinedine Zidane navodno je uvjerio Iscova oca da će njegov sin dobiti veliku minutažu u "kraljevskom klubu", što bi mogao biti ključan detalj u odluci najboljeg mladog igrača Europe.

AS očekuje da će pregovori oko Balea potrajati nešto dulje, ali je uvjeren da će Real u konačnici slomiti predsjednika Tottenhama Daniela Levyja, baš kao što je to prošloga ljeta učinio u slučaju Luke Modrića. Real bi za sjajnog velškog reprezentativca trebao ponuditi ne manje od 80 milijuna eura.

Monaco nudi 60 milijuna za El Shaarawyja i Boatenga

Prema navodima Mediaset Premiuma, povratnik u francuski Le Championnat Monaco ponudio je Milanu 60 milijuna eura za dvojicu njegovih nogometaša.

U pitanju su Stephan El Shaarawy i Kevin-Prince Boateng, a ponuda je vrlo slična onoj od prošlog ljeta kada je PSG ponudio, a Milan pristao, na prodaju švedskog asa Zlatana Ibrahimovića i Brazilca Thiaga Silve. Parižani su taj posao platili 65 miilijuna eura.

Mediaset navodi da će se dopredsjednik Milana Adriano Galliani sastati s čelnicima bogatoga Monaca i da će pregovarati oko svega, makar treba ponoviti njegovu izjavu od prije nekoliko dana kada je dometnuo "sve možemo prodati iz kluba, ali ne i El Shaarawyja".

Podsjetimo da se nedavno Milan suretao s ponudama od oko 40 milijuna eura koliko su za El Shaarawyja nudili Arsenal i Manchester City.

Linker
22. rujan 2024 21:33