afp
TRENERSKI VELIKAN

Carlo Ancelotti drugi trener s tri naslova: 'Do samog kraja sam vjerovao u pobjedu'

Talijan je drugi trener u povijesti s tri osvojena europska naslova nakon Boba Paisleyja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2014. 10:52

Carlo Ancelotti drugi je trener u povijesti s tri osvojena naslova u povijesti Lige prvaka (Kupa prvaka) nakon Boba Paisleyja. Legendarni Paisley sve je svoje naslove osvojio kao menadžer Liverpoola (1977., 1978., 1981.), dok je Ancelotti svoje naslove osvojio s dva različita kluba. Posljednji je dakako osvojio kao trener Real Madrida , dok je prva dva osvojio kao trener Milana 2003 i 2007. godine.

Ancelotti je također tek peti trener u povijesti kojem je Ligu prvaka uspjelo osvojiti s dva različita kluba. Prije njega je to pošlo za rukom Happelu, Hitzfeldu, Mourinhu i Heynckesu.

Nakon utakmice protiv Atletica Ancelotti nije znao što bi od sreće...

- Za ovo smo se pripremali cijelu sezonu, hvala igračima što su mi pružili ovo zadovoljstvo. Bilo je strašno teško, ali zaslužili smo ovaj trofej. Nisam gubio vjeru kad smo gubili, do samog kraja sam vjerovao da možemo izjednačiti - rekao je Ancelotti u jednom dahu te nastavio:

- Nisam bio opterećen mogućim posljedicama po moju klupu u slučaju poraza. No, istina je, nakon ove pobjede mi iz stručnog stožera imati ćemo sigurno povoljniju i komotniju situaciju u Realu - pola u šali a pola u zbilji nadodao je talijanski trener, odajući priznanje Simeoneu i njegovoj momčadi na velikoj sezoni.

- Real je po meni odigrao fantastičnu sezonu u Ligi prvaka, a jedini kiks nam je bila utakmica uzvrata u Dortmundu. No, ključ svega bilo je polufinale protiv Bayerna, kojeg smo demolirali i postali svjesni naše moći.

Na pitanje hoće li nastaviti s treniranjem Reala, Ancelotti se samo nasmijao.

- Vjerujem da hoću ha-ha... Sigurno ću nastaviti.

Linker
23. rujan 2024 17:30