David Ramos / Getty
POKRENUTA INICIJATIVA

CAMP NOU MIJENJA IME U STADION JOHANA CRUYFFA? Barcelona odaje počast nogometnoj legendi

Piše: Jelena KolarObjavljeno: 29. ožujak 2016. 10:41

Ako je vjerovati katalonskom dnevniku Sport, u Barceloni ozbiljno razmišljaju da svoj legendarni stadion Nou Camp preimenuju u stadion Johana Cruyffa. Nakon tragične smrti legende kluba, koji je Barceloninu povijest obilježio i kao igrač, i kao trener, u klubu kojem je dao sve i koji i danas nosi njegov jaki pečat traže načine kako bi mu na najbolji mogući način odali počast i pokazali koliko je značio za Barcelonu.

Prijedloga je dosad bilo svakojakih, od toga da mu se napravi spomenik na ulazu u Nou Camp, da se ‘umirovi’ dres s brojem 14 te do toga da se na svakoj utakmici Barcelone u 14. minuti skandira njegovo ime. No, za navijače je to sve ‘preslabo’ za ono što je Cruyff dao Barceloni, pa su u velikom postotku podržali najnoviji prijedlog, preimenovanje stadiona.

U utorak bi se tako trebao sastati board direktora Barcelone koji će raspravljati o tom prijedlogu, sastat će se i sa sinom Jordijem i obitelji koji je odbila identičnu takvu ponudu od Ajaxa.

No, možda im se ova Barcelonina svidi, a navijači već vide i idealni scenarij - Barcelona je počela s obnavljanjem sadašnjeg stadiona, i projekt Nou Camp Nou trebao bi završiti 2017. godine kada bi u novom ruhu zasjao pod imenom Johana Cruyffa.

Linker
23. rujan 2024 13:21