LUDI ŽIVOT BRAZILCA

BUM-BUM ADRIANO Nakon alkohola i ostalih 'dopinga’, malo se poigrao i s pištoljem!

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 27. prosinac 2011. 17:31

Adriano Leite Ribeiro, danas 29-godišnji napadač Corinthiansa, sa 19 je godina u dresu talijanskog giganta Intera prvi puta (na pozitivan način) šokirao nogometni svijet. U okviru ljetnih priprema Inter je gostovao na Santiago Bernabeuu, Adriano je na travnjak kontra Reala ušao u drugom poluvremenu. Nakon nekoliko Adrianovih minuta u igri dosuđen je slobodnjak za Nerazzurre, sa 20 metara. 'Zvijer’ je uzela kratki zalet, zamah ljevicom i... Projektil kakav Madrid dotad nije vidio. Ni slow-motion na prvu nije loptu usporio na 'normalnu’ brzinu.

Briljantne fizikalije, vrhunska tehnika, jedna od najboljih ljevica na svijetu i bogodani golgeterski gen. Svi sastojci za ulazak u nogometni 'Hall of Fame’. Rađala se svjetska mega-zvijezda. Kad su ga Nerazzurri posudili Parmi Adriano je u 37 utakmica zabio 23 gola od kojih je barem 20 moglo u najavnu špicu bilo koje emisije o sportu. Moratti nije htio čekati istek posudbe, iskeširao je 15 milijuna eura za otkup druge polovice ugovora pa Brazilca na San Siro vratio u zimskom mercatu 2004. To su bile godine zahuktalog kriminala u calciu režiranog od strane Juventusa 'Luckya Luciana’ Moggija. Inter nije mogao do trofeja, ali Adriano je igrao veličanstveno...

Dok nije zaronio u bocu. Adriano se utopio u opojnom mirisu grešnog života lombardijske i svjetske metropole. Ni prvi ni zadnji svjetski poznati bogataš koji se prepustio tom užitku, no Adriano nije našao nužni balans hedonizma i profesionalizma.

Stvar je definitivno pukla kada mu je iznenada preminuo otac. Nogometaš koji je imao sve predispozicije da postane jedan od najboljih ikad, počeo se raspadati zbog alkohola. Upao je u depresiju, 'liječio’ je opijanjem i za sve krivio činjenicu da se nikad nije pomirio s očevom preranom smrću. Imao je 19 godina kada ga je Moratti doveo u Inter, tretirao ga kao rođenog sina, ali autodestrukcija je bila jača. Potoci žestice na dnevnoj bazi, druženje s brazilskim mafijašima, incidenti na svakom koraku. Izgledalo je da će ga na pravi put vratiti Roma, prošle godine, ali odigrao je jedva pet utakmica. Rođeni golgeter nije zabio ni gola! Karijeru je počeo u Flamengu, danas je u Corinthiansu no naslovnice na koje dospijeva nisu u sportskim novinama ili sportskim rubrikama dnevno-politčkih tiskovina, nego one u crnoj kronici. Prije koji mjesec redovito ga se viđalo u društvu brazilskih mafijaša, a bivša djevojka složila mu je nekoliko incidenata i to pred kamerama na ulazu u najpopularnije noćne klubove Rio de Janeira.

Adriano je potpuno pogubio konce vlastitog života pa nikoga, zapravo, nije šokirala vijest koja je na Badnjak iz Rija obišla svijet: 'genijalac’ je upucao jednu djevojku! Na prvu, svi su pomislili kako je totalno otišao kvragu, ali kad se stvar raspetljala na površinu je isplivala ova istina. Adriano je na Badnjak izašao u noćni život (jer Božić je, znamo svi, blagdan za lokanje, a ne blagoslovljeni mir u krugu obitelji). Kako je u mafijaškim krugovima, treba mu tjelohranitelj. Tjelohranitelji nose pištolje. Kad je krenuo doma, Adriano je na malo kućne rekreacije poveo tri 'pratilje’ i tijekom vožnje ih impresionirao svojim baratanjem s tjelohraniteljevim pištoljem. Dok stvarčica nije opalila i prosvirala ruku 20-godišnje prijateljice noći. Adrianu na pamet nije palo da sam sebe prijavi policiji, a djevojku čeka operacija.

Debeli, pijani i depresivni Adriano očito nije naučio ama baš ništa kada je za dlaku izbjegao zatvor zbog uske povezanosti s dilerima droge. Spasio ga je manjak dokaza. No pitanje je trenutka kada će Adriano, ako ne shvati da nezadrživo juri prema dnu, završiti u zatvoru ili negdje u jarku. A najpametnije bi mu bilo da se, za početak, usidri u neku kliniku za odvikavanje.

Nevjerojatan talent i - nevjerojatno blesavi autodestruktivac. Sretan Božić, 'bum-bum’ Adriano.

Linker
24. rujan 2024 17:30