Todor Nedelev

 FRANCK FIFE Afp
ZAHVAT TRAJAO VIŠE OD 2 SATA

Bugarski reprezentativac hitno operiran nakon teške nesreće, iz lubanje mu otklonili komad stakla

Bugarski nogometni savez objavio je da su ostali igrači prošli bez ozljeda, ali su u velikom šoku
Piše: Andro PolićObjavljeno: 11. lipanj 2022. 08:48

Bugarska nogometna reprezentacija doživjela je veliku nesreću u Tbilisiju uoči utakmice s Gruzijom. Igrači su od zračne luke do hotela putovali u dva manja autobusa pod policijskom pratnjom, kako je propisala UEFA. Vozač jednog autobusa izgubio je kontrolu nad vozilom i došlo je do sudara dva autobusa u kojima su se nalazili članovi reprezentacije. Do nesreće je došlo jer je automobil ispred autobusa naglo zakočio, a s obzirom na mokre uvjete na cesti, sve je rezultiralo zabijanjem drugog autobusa u kraj prvog pri velikoj brzini.

Koliko je događaj ozbiljan, svjedoči stanje Todora Nedeleva koji je hitno operiran zbog posljedica nesreće. Zahvat je trajao više od dva sata, a prema prvim informacijama iz lubanje mu je morao biti uklonjen komad stakla. Vezni igrač Boteva iz Plovdiva ostat će tjedan dana pod nadzorom liječnika u bolnici.

Bugarski nogometni savez objavio je da su ostali igrači prošli bez ozljeda, ali su u velikom šoku. Utakmica između Gruzije i Bugarske u trećem rangu Lige nacija na rasporedu je u nedjelju od 18 sati.

Linker
30. rujan 2024 07:26