TRENER NA MUKAMA

Blanc gubi kontrolu nad igračima: Motta novi pobunjenik u svlačionici

Talijan je proglašen kičmom momčadi zajedno s Thiagom Silvom i Ibrahimovićem, no njihove plaće su daleko izdašnije, a vodstvo PSG- a neće nuditi novi ugovor bivšem igraču Intera
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2015. 08:48

Laurentu Blancu nije ugodno posljednjih tjedana i mjeseci sa PSG- ovom škvadrom. Thiago Motta navodno nije zadovoljan s plaćom, smatra da zaslužuje ugovor kakav imaju i najbolji igrači u klubu te vjeruje da može uhvatiti posljednji pravi deal u karijeri. Talijan je proglašen kičmom momčadi zajedno s Thiagom Silvom i Zlatanom Ibrahimovićem, no njihove plaće su daleko izdašnije, a vodstvo PSG- a reklo je da neće nuditi novi ugovor bivšem igraču Intera.

Problemi za Blanca se nastavljaju jer nakon nezadovoljstava Lavezzija i Cavanija, još jedan pobunjenik u svlačionici mu neće dobro sjesti. Parižani se muče u francuskom prvenstvu, tek su treći iako imaju daleko najveći budžet, a u Ligi prvaka ih čeka Chelsea. Puno posla za 49- godišnjeg stručnjaka, kojemu se i ranije spočitavao manjak autoriteta nad igračima.

Lavezzi, Cavani pa Motta. To je popis nezadovoljnika u Paris SG- u, koji izgleda poprilično neuštimano u sezoni u kojoj se očekuje puno. Thiago Motta želi veću plaću kao izraz poštovanja kluba prema njegovim igrama, tvrde francuski mediji, a komplimenata nikad nije nedostajalo ni Laurentu Blancu:”On je vrlo važan igrač za nas iako je imao problema s ozljedama. Ako ga one zaobiđu, opet će biti važna karika na terenu.” Takvih izjava treneru Parižana ne nedostaje kad je u pitanju Motta, kojeg francuska javnost i posebice struka smatra jednim od tri ključna kotača u pariškom teamu zajedno s Thiagom Silvom i Zlatanom Ibrahimovićem. Sve su učestalije glasine o odlasku iz pariškog kluba iako se sam Motta nije se izjašnjavao po medijima, no njegov je agent Alessandro Canovi znakovito poručio:”Kada glasine počnu kružiti, to je zato što u njima ima istine.”

Motta je imao briljantnu karijeru, posebno će se pamtiti osvajanje Lige prvaka s Mourinhovim Interom 2010. godine, gdje je Talijan brazilskih korijena bio jedna od ključnih figura i brana za protivničke napade zajedno s Cambiassom. Odlične igre zapazili su i bogati vlasnici PSG- a koji su ga u siječnju 2012. godine doveli u francusku prijestolnicu za 10 milijuna eura. Imao je odlične dvije i pol godine, no onda su se javile ozljede i ove sezone nije se naigrao, a obzirom da su mu 32 na leđima, uprava kluba nije mu voljna ponuditi novi ugovor. I tu nastaju problemi, igrač i uprava su na suprotnim polovima po ovom pitanju, pa je i više nego jasno da će Motta teško ostati visoko motiviran do kraja sezone.

Vruć krumpir pada u ruke Laurentu Blancu, koji mora naći načina da odobrovolji Mottu uoči ostatka sezone gdje ih čeka puno teških ispita. Francuski strateg je i ranije bio kritiziran zbog nedostatka autoriteta nad svlačionicom, pamte se problemi sa Nasrijem u reprezentaciji Francuske na Euru 2012. godine. Hoće li Blanc ovaj put pronaći prave riječi za iskusnog igrača, treba vidjeti jer Motta nije prvi pobunjenik u PSG- u, još su svježa sjećanja na kašnjenje na pripreme Lavezzija i Cavanija pa nonšalantno vozikanje u skupim autima oko trening kampa dok ostatak teama trenira. Blanc će, po svemu sudeći, morati izvući i zadnje rezerve iz svojih mogućnosti ako misli zaustaviti kola koja su krenula nizbrdo. Podsjetimo, PSG je tek treći u Le Championnatu iako raspolažu s najviše novca, a u osmini finala Lige prvaka čeka ih Chelsea. Vrlo nezgodan suparnik za proći. I to kako bi tek ponovili prošlogodišnji doseg.

Lavezzi na putu prema LIverpoolu

Ezequiel Lavezzi hitno traži novi klub nakon svađe s trenerom Laurentom Blancom, koja datira s početka mjeseca kada je Argentinac zakasnio na pripreme. Interes je već iskazalo nekoliko europskih klubova, a cijena je 10 milijuna eura.

Laurent Blanc je poručio klupskim čelnicima da prodaju Lavezzija, jer je svađa s početka mjeseca ipak prevelik kamen spoticanja. Blanc je ove sezone samo osam puta gurnuo Argentinca u startnu postavu, što je rezultiralo namjernim kašnjenjem na pripreme. Interes su već iskazali Liverpool, Tottenham, Valencia i Inter, a najbliže potpisu je navodno Liverpool. Rodgers ga vidi kao dio napadačkog terceta u sustavu 3-4-3, zajedno s Raheemom Sterlingom i Fabijom Borinijem. Visina transfera, gdje god da Lavezzi ode, trebala bi iznositi 10 milijuna eura.

Linker
22. rujan 2024 20:31