Nenad Bjelica 

 ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp
HRVATSKI OKRŠAJ

Bjelica se vraća na klupu Union Berlina, slijedi dvoboj s Kovačem: ‘Bilo mi je teško, ne možete reagirati‘

Obojica su posljednjih tjedana pod lupom javnosti, napose medijskih nagađanja
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. veljača 2024. 07:24

Kazna je odrađena i Nenad Bjelica danas se vraća na klupu Union Berlina nakon što je posljednje tri utakmice morao gledati s tribine zbog incidenta kojeg je napravio tijekom dvoboja s Bayernom. Podsjetimo, 52-godišnji Osječani dva puta je primio Sanea za vrat, zasluženo je dobio crveni karton.

Kazna je bila promptno određena, osim spomenute tri utakmice suspenzije, Bjelica je morao u blagajnu Saveza uplatiti 25.000 eura. Sudbina se poigrala, pa će se danas vratiti na klupu i sučeliti s bivšim mu reprezentativnim kolegom Nikom Kovačem, trenerom Wolfsburga.

Obojica su posljednjih tjedana pod lupom javnosti, napose medijskih nagađanja. Naime, neki od glavnih njemačkih medija tražili su da Union otpusti Bjelicu zbog neprimjerenog ponašanja, a isto su cijelo vrijeme pisali i za Kovača zbog lošeg ulaska u nastavak sezone, odnosno četiri remija u isto toliko utakmica. Proteklog tjedna čelnici obaju klubova dali su podršku svojim šefovima struke i ako ne bude velikih potresa Bjelica i Kovač završit će sezonu na klupama Union Berlina, odnosno Wolfsburga.

- Osjećao sam se nemoćno tijekom odrađivanja kazne. Bilo mi je teško na tribinama, nije lagano. Ne možete reagirati, zadnje što ste se mogli obratiti momčadi bilo je 35 minuta uoči početka utakmice - objasnio je Bjelica, koji se ispričao zbog incidenta.

Fokus je na utakmicama

U Unionu se nisu željeli osvrtati na taj događaj, fokus je na utakmicama, potvrđuje to i Bjelica.

- Ni o čemu drugom nismo razgovarali ni razmišljali, nego samo o sljedećim utakmicama.

Danas Union treba pobjedu za dodatni bijeg od opasne zone, no i u Wolfsburgu žele napokon prekinuti niz bez pobjeda. S tri boda bi ostali u utrci za Europom, cilj kojeg su postavili uoči ove sezone. Zanimljivo će biti vidjeti i Kevina Behrensa, napadača koji je krajem siječnja iz Uniona stigao u Wolfsburg.

- Naravno da će to za njega biti posebna utakmica. Godine koje je tamo igrao i radio bile su vrlo uspješne, bit će to lijep susret za njega s navijačima i bivšim suigračima. Ali i dalje sam uvjeren da on želi dobiti utakmicu - rekao je trener Wolfsburga.

Linker
17. travanj 2024 19:22