Danijel Pranjić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NOVI POČETAK U ZAGREBU

Bivši Vatreni u 40. godini postao trener hrvatskog drugoligaša, sa sobom dovodi i kompletan stručni tim

Pranjić je prihvatio dolazak u Dubravu, a sa sobom dovodi i pomoćnog trenera, fizioterapeuta...
Piše: M. NinićObjavljeno: 10. lipanj 2021. 14:16

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, novi je trener drugoligaša Dubrave Tim Kabel. Za 39-godišnjeg Pranjića to će biti prvi potpuno samostalni trenerski posao u karijeri, u kojeg uskače nakon što je dosad igrao u ciparskom klubu Omonia Psevda, a na Cipru je kao igrač imao i trenerskog iskustva.


Pranjić je upisao 21 nastup za mladu reprezentaciju Hrvatske, dok je A reprezentativac bio 58 puta uz jedan postignuti pogodak. Krenuo je s nogometom u Orahovici (Papuk) gdje je otkriven kao talent, pa odlazi u Osijek, koji ga posuđuje Belišću, dok se 2002. vraća u Osijek gdje je dvije godine bio prvotimac. Dinamo ga dovodi 2004. gdje provodi godinu dana i 2005. kao provjeren igrač odlazi u nizozemski Heerenveen.

Tamo igra dvije godine i skauti Bayerna iz Münchena ga angažiraju gdje provodi pune tri godine. Nakon toga je igrao za Sporting Lisabon, Celtu iz Viga, Panatahinakos, Koper i Anorthosis sa Cipra. Potom je na Cipru igrao za Agia Napu i Omoniju Psevda, bio je čak u ulozi trenera i igrača, ali klub je zapao u financijske probleme, pa se Pranjić odlučio vratiti u Hrvatsku.


Predsjednik Dubrave Tim Kabel Roko Ivanović sa sportskim direktorom Darkom Šantekom i članovima Izvršnog odbora, stupa u pregovore s njim i dogovor je ovoga tjedna finaliziran. Pranjić je prihvatio dolazak u Dubravu za trenera seniora, a sa sobom će dovesti pomoćnog trenera, fizioterapeuta, kondicijskog i trenera vratara.

Linker
16. travanj 2024 03:11