VLADO KOS Cropix
EMOCIJE I SUZE

Bivši Vatreni odigrao oproštajnu utakmicu: ‘Karijera mi je bila sjajna, ni za čime ne žalim‘

Oproštaj Danijela Pranjića bio je humanitarnog karaktera, a prisustvovala su brojna poznata lica
Piše: T. RađenovićObjavljeno: 24. lipanj 2023. 22:36

Danas se u Orahovici, na stadionu Papuka, tamo gdje je sve i počelo, od aktivnog igranja nogometa, pred oko 2000 gledatelja, oprostio bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić.

Pranjićevu "oproštajku" svojim su dolskom uveličali su brojna poznata imena Olić, Kranjčar, Ćorluka, Runje, Schildenfeld, Lončarić, Vejić, Bešlagić, Špehar, Bošnjak, Klasnić, Pokrivač, Danijel Banić (Baruni)….

Iako je izostao najavljivani susret Šimunića i Sulejmanija (otkazali i Eduardo i Rakitić), spektakularan oproštaj prštao je emocijama, suzama, nabojem.

Nakon utakmice u kojoj su Pranjićevi odmjerili snage protiv veterana i seniora orahovačkog Papuka, u 85. minuti uz tamburaše, 58 bengalki (toliko nastupa za reprezentaciju) Pranjić je posljednji puta, kao aktivni igrač, mahnuo brojim gledateljima na pozdrav.

image
VLADO KOS Cropix

image
VLADO KOS Cropix

image
VLADO KOS Cropix

- Hvala svima koji su došli danas i tako iskazali još jednom svoju humanost, jer u ovoj priči najbitnije je bilo pomoći malom Petru. Karijera mi je bila sjajna, ništa ne bih mijenjao i ni za čime ne žalim. Današnji dan zauvijek ću pamtiti jer ovo što su mi priredili u Orahovici zaslužuje veliku zahvalu. Hvala svima - rekao je nakon izlaska s terena Pranjić.

Pranjiću su za sve ono što je učinio za dobrobit nogometa prigodnim priznanjima zahvalili, županija Virovitičko-podravska, Grad Orahovica, NK Papuk, ŠN "Orahovica" Zajednica športskih udruga grada Orahovice i veterani NK Papuk.

Cijela ova priča bila je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva bit će donirana obitelji desetogodišnjeg Petra Špeha.

image
VLADO KOS Cropix

image
VLADO KOS Cropix

image
VLADO KOS Cropix

image
VLADO KOS Cropix

Linker
06. svibanj 2024 19:56