MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
SVE JE IZNENADIO

Bivši Vatreni objasnio naprasni odlazak: ‘Ne zanima me tko se kako zove, što ima igrač ili njegov tata‘

Bivši Vatreni objasnio razlog naprasnog odlaska s klupe Dubrave, 5 dana uoči prve službene utakmice
Piše: Tonino RađenovićObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 18:52

Kao grom iz vedra neba odjeknula je preksinoć vijest da Danijel Pranjić više nije trener drugoligaša Dubrave Tim kabela. Do razlaza je došlo samo pet dana uoči početka prvenstva i utakmice prvog kola u kojoj su dubravaši domaćini gradskom suparniku Rudešu. Tako se bivši Vatreni zadržao tek nešto više od mjesec dana na klupi Dubrave. Dan kasnije Pranjić je objasnio razlog naprasnog prekida suradnje. Osim njega odlaze i pomoćna trenerica Nemčić, trener vratara Lončarić i kondicijski trener.


- Jednostavno nisam želio da mi se drugi miješaju u moj dio posla, odnosno radu s momčadi - započeo je 39-godišnjak kojem je ovo trebao biti prvi samostalni trenerski posao.

Napravio selekciju

Naime, na Cipru je vodio drugoligaša Omoniju Pseevda, ali je još bio i aktivan igrač.
- Bio sam vrlo motiviran kada sam došao u Dubravu, premda je momčad doživjela potpuni redizajn, otišlo je, naime, 80 posto igrača koji su iznijeli proteklu sezonu. Na početku me dočekalo 30-ak igrača, no većina njih bilo je na probi, ukupno je prodefiliralo njih 70 ili 80. Uspjeli smo napraviti selekciju, možda sam kod nekoga i pogriješio. Teško je u tako kratkom roku vidjeti, ali mislim da ova ekipa koju smo stvorili ima potencijal - nastavio je Pranjić.


Pripreme su počele 5. srpnja, a nakon što je su prošli filter, odigrane su i pripremne utakmice koje su naznačile da u ovom sastavu Dubrava ima što reći u nadolazećoj sezoni. U prvoj utakmici doživljen je poraz od Varaždina (0:4), no to nikoga nije začudilo jer Varaždin je ipak zadržao okosnicu momčadi koja je ispala iz Prve HNL doslovno u posljednjem kolu. Svaka sljedeća utakmica donosila je razloge za optimizam, a posebno impresivna je bila generalka u kojoj je s 3:0 svladana Opatija, po mnogima jedan od favorita u novoj sezoni Druge HNL.


- Bila je to naša odlična utakmica, Opatija, inače odlična momčad puna iskusnih igrača, nije nam zapucala na gol. Međutim, i nakon te partije opet je bilo nezadovoljnika koji su smatrali da znaju bolje - nastavio je Pranjić.

Momčad je spremna

- Ma, od prvog dana sam osjetio nepovjerenje prema meni, a kako sam ja na početku svoje trenerske karijere nisam želio da mi se netko upleće u posao. Moja je odgovornost bila momčad i travnjak, ne zanima me ostalo. Mogu svakoga pogledati u oči jer mislim da sam napravio dobar posao u ovo kratko vrijeme, momčad je potpuno sprema za prvenstvo, a sve su to karakterni igrači kojima želim sreću - zaključio je ovu priču Pranjić kojeg smo upitali o kvaliteti drugoligaških momčadi.


- Nisam upoznao sve ekipe, ali ovo što sam vidio ugodno me iznenadilo. Ima tu puno mladih i kvalitetnih igrača, Varaždin je baš prava momčad, Opatija isto, Cibalia je vrlo dobra. Druga liga je razvojna i sljedeće sezone kada bude reducirana na 12 klubova, to će biti još jedan korak prema višoj razini. Najvažnije je u svemu da se poštuje trenerska struka, moraju imati slobodne ruke i tada će sve biti puno bolje - smatra negdašnji reprezentativac, koji će sada posvetiti školovanju.


- Uskoro kreću predavanja za A licencu, obilazit ću trenere i klubove kako bih skupljao iskustvo i čekat ću novu ponudu za posao - završio je Danijel Pranjić kojeg su kroz karijeru vodili veliki treneri.

Pranjić se u međuvremenu oglasio i na Facebooku te sve dodatno objasnio:

"Prije nešto više od mjesec dana, odlučio sam prihvatiti ponudu NK Dubrava Tim kabel za šefa stručnog stožera prve ekipe.

Iako sam imao spreman ugovor u jednom ciparskom klubu, donio sam odluku o povratku u Hrvatsku kako bih brže i lakše polagao ispite na Nogometnoj akademiji HNS-a. Također, vođenje ekipe u 2. HNL vidio sam kao dobar korak u izgradnji svoje trenerske karijere.

Iako je plan u Dubravi bio da većina glavnih igrača iz prošle sezone ostaje u kadru, dogodilo se suprotno te smo u pripreme krenuli bez 6-7 ključnih igrača koji su nosili igru i rezultat u prošlom prvenstvu.

S obzirom na skromne financijske mogućnosti, bili smo prisiljeni dio kadra pronaći kroz probne treninge, te smo u prva 2 tjedna priprema na treninzima imali preko 60 igrača.

Kroz pripreme smo došli do 25-26 igrača na koje računamo u sezoni koja je pred vratima.

Od provog razgovora s upravom kluba naglašavao sam da mi je jedino bitno da sam potpuno samostalan u radu i odlučivanju, što mi je i obećano.

Pošten i kvalitetan rad moje su jedino mjerilo u odlučivanju o ekipi i to je od prvog dana bilo jasno svim dečkima koji su se došli izboriti za svoje mjesto.

Nikada me nije i nikada me neće zanimati tko se kako zove i preziva, što i koliko ima igrač ili njegov tata. Teren! Mjesto u ekipi zaslužuje se na terenu, ako si najbolji na toj poziciji, igraš. Ako imaš potencijal da napraviš ozbiljne stvari u nogmetu, a trebaš vjeru i podršku trenera, igraš.

Stajao sam iza ekipe koju smo izabrali i posložili, bio sam spreman krenuti u prvenstvo s ekipom za koju sam siguran da ima što ponuditi u ozbiljnoj drugoligaškoj konkurenciji ove sezone, te sukladno rezultatu koji postignemo, odgovarati.

Zahvaljujem se svim igračima, mom kompletnom stručnom stožeru koji je odradio vrhunski posao, te svom pomoćnom osoblju oko ekipe. Želim im sretnu i uspješnu sezonu.

Sreću želim i novom treneru koji se odluči doći u klub", stoji u Pranjićevu postu.

Linker
27. travanj 2024 23:46