Paulo Fonseca

 MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp
POZIV ZA POMOĆ

Bivši trener Rome pobjegao pred granatama, supruga zavapila: ‘Pomozite nam, danas gori Ukrajina, a sutra?!‘

Bivši trener Rome Paulo Fonseca i njegova obitelj ranije su ovog tjedna pobjegli iz Kijeva
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2022. 16:19

Ovaj portugalski stručnjak u prošlosti je treniraš Šahtar, a njegova supruga Katerina radila je kao glasnogovornica u klubu iz Donjecka u doba dok je Fonseca trenirao klub.

Njegova obitelj ostala je i nakon Fonsecinog odlaska u Romu 2019. godine živjeti n Kijevu, te je ostala zarobljena kada su Rusi napali Ukrajinu.

Katerina je nakon bijega iz Kijeva napisala emotivno pismo koje je objavio talijanski Il Tempo.

"Obraćam se svim ljudima u Europi, Americi, Rusiji i cijelome svijetu. Rat bijesni u Ukrajini i nije riječ o specijalnoj operaciji, već ciničnom i okrutnom ratu. Gradovi i sela su zapaljeni od bombi koje padaju s neba. Projektili koje odašilju Rusi i Bjelorusi lete prema civilnim zgradama. To je ono što sam vidjela svojim očima i što milijuni Ukrajinaca gledaju svakoga dana. Ludi vođe šalju svoje vojnike kako bi ubijali Ukrajince koji žrtvuju svoje živote da bi branili svoju zemlju, svoje žene i djecu. To je jedina istina i druge nema", napisala je Fonsecina supruga.

"Pomozite nam zaustaviti ovaj rat. Pitajte svoje prijatelje, poznanike u Rusiji zašto se njihovi vojnici bore i ginu u Ukrajini. Zašto izvršavaju kriminalne naredbe kojima se ubijaju civili? Ovo je naša zemlja, njima strana. Oni se moraju vratiti svojim kućama i ostaviti nas na miru...Danas su u plamenu ukrajinski gradovi, ali tko zna koju će zemlju bombardirati i napasti sutra? Cijeli svijet je uz Ukrajinu, ali sada čekamo i nadamo se pomoći. Molim vas, pomotite nam, zaustavite taj ludi rat", dodala je Fonsecina supruga u pismu.

Inače aktualni trebner Šahtara Roberto De Zerbi ostao je i dalje u Kijevu zajedno sa svojim stručnim stožerom, te čekaju siguran povratak kući.

Linker
18. listopad 2024 02:28