IVICA TOMIC/NOVI LIST/CROPIX
LUDA ZAVRŠNICA

Bivši nogometaš Rijeke uzeo naslov: ‘Eto, nisam uspio u Hrvatskoj, ali sada sam odigrao sezonu života!‘

U odlučujućoj utakmici postigao je pogodak u stilu Gerda Müllera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. srpanj 2020. 09:04

Celje je novi prvak Slovenije! U odlučujućoj utakmici za naslov, u posljednjem kolu, Celjani su na svom stadionu odigrali 2:2 s ljubljanskom Olimpijom, a taj bod bio im je dovoljan za titulu. Slavlje Celjana bilo je fantastično, ljubljenja i grljenja bilo je na sve strane, rukometni grad postao je - nogometni.

U momčadi Celja glavna zvijezda bio je Dario Vizinger (22), koji je jednostavno briljirao. Bivši član Rijeke (u Celje je stigao u siječnju 2018) u ovoj sezoni postigao je 23 pogotka, upisavši pritom i 12 asistencija. U odlučujućoj utakmici s Ljubljančanima također je postigao pogodak u stilu Gerda Müllera.

- Stvarno smo napravili nevjerojatan rezultat, nitko to nije očekivao, pa niti mi sami. Ali kada nam se u završnici pružila ta prilika, rekli smo sami sebi "zašto to ne bismo iskoristili". Uspjeli smo i našoj sreći nema kraja - kazao nam je u uvodu Vizinger.
U momčadi Celja igraju još trojica Hrvata, Božić, Plantak i Ćalušić. Celje je obojano hrvatskim štihom, a Vizinger je ipak bio "broj 1".
- Vjerujte, kada je utakmica završila bili smo kao u transu, zapravo ni sami nismo vjerovali da smo uspjeli to napraviti. Ovo je sigurno povijesni rezultat za Celje.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Pitali smo ga kako je bilo nakon utakmice, kako su Celjani proslavili naslov.
- Nismo previše slavili, zapravo je na terenu bilo najveće slavlje. Ja sam odmah drugo jutro otišao doma u Čakovec. Duga je bila stanka, pa, eto, nakon tako velikog rezultata ipak nije bilo ludog slavlja kakvo je možda trebalo biti. Ali dobro, feštali smo sasvim dovoljno, proslavili smo naslov, sada idemo odmoriti glavu, opustiti se, zaboraviti na nogomet, no ovaj naslov prvaka nikada nećemo zaboraviti.

Vizinger je definitivno odigrao sezonu života, sam će to priznati...
- Zaista, to je bila moja životna sezona. Prezadovoljan sam s ovim što sam pokazao, koliko sam postigao pogodaka, koliko sam asistirao. Uvijek, naravno, može bolje, ali ne bih sebe gurao u prvi plan. Za ovaj naslov zaslužna je kompletna momčad, to je jednostavno sezona naše cijele momčadi i našeg trenera. Imali smo vrhunsku momčad ne samo na terenu, nego i izvan njega, jer da nisam imao takve sjajne suigrače kraj sebe, nikad ne bih imao tako sjajnu statistiku. Skupa s trenerom Kosićem smo već tri godine, radili smo na zajedništvu svo to vrijeme, to nam je jako puno pomoglo.

​Naravno, nakon tako jedne sjajne sezone morali smo pitati sjajnog strijelca Celja kakvi su mu planovi. Sigurno postoji ili će postojati interesi raznih klubova.
- Trenutačno ne razmišljam o tome, ne želim glavu razbijati s mogućim ponudama ili transferima. Vidjet ću što će se dalje događati, hoće li biti ponuda, ako nešto bude mora biti zadovoljavajuće za klub i za mene. Imam ugovor još dvije godine, sad mi je u glavi samo odmor i uživanje u ovome što sam napravio. Eto, nisam uspio u Hrvatskoj, pa sam krenuo dalje tražiti uspjeh svoje karijere i uspio sam, eto - u Sloveniji.

image
SANDRO DONDA

S druge strane, u momčadi Olimpije koja je ostala bez naslova igrao je još jedan sjajni hrvatski igrač Ante Vukušić, koji je sa 26 pogodaka ove sezone najbolji strijelac slovenskog prvenstva, a usput upisao i osam asistencija. Dok je Vizinger slavio Ante je bio tužan...
- A što ćete, to je nogomet, to je život. Bili smo bolji u toj posljednjoj utakmici od Celja, pogotovo u drugom poluvremenu. Kao da nam Bog nije dao osvojiti taj naslov. Celjani su postigli dva pogotka iz naših gluposti, praktički su dva puta prešli centar i dva puta peontirali. no bez obzira na to ja im čestitam na naslovu, neka se vesele. Mi smo dugo vremena bili prvi, ali onda smo kiksali, kad se boriš za prvaka onda kiksevi nisu dozvoljeni. Držim da smo mi prvenstvo izgubili prije te zadnje utakmice, ali kako je tako je - kazao je Vukušić.

Onda nam je kazao još jednu zanimljivu rečenicu:
- Znate kako se osjećam? Još sam pod nekim dojmom, kao da prvenstvo nije završeno, kao da ćemo odigrati još jednu utakmicu, i na kraju uzeti taj naslov. Nažalost, to nije moguće, Celjani su prvaci.

​Bez obzira što je u dramatičnoj završnici izgubio naslov s Olimpijom Vukušić može biti ponosan na svoju sezonu. Njemu je to svakako bila najbolja u karijeri, djelovao je vrhunski, zabijao je iz svih pozicija.
- Jest, za mene je sezona zaista bila super, recimo, prije prvenstva nekako sam vrtio u glavi brojku od 10-ak postignutih pogodaka, a na kraju sam ih zabio 26. Tako kada gledam samo sebe onda mi je sezona bila zaista savršena.

​Ipak, ostaje mu taj žal za naslovom koji je bio toliko blizu.
- Uživao sam ove sezone, sretan sam što nam se vratilo na tako sjajan način, ali nakon svega sam ipak tužan što Olimpija nije osvojila taj naslov, to bi zaista bila kruna sezone. Baš mi je jako krivo što nismo uzeli tu titulu. Cijelu sezonu smo kopali, rintali,
a na koncu smo ostali bez glavne nagrade. Ne samo to, na kraju smo završili treći i Maribor je ispred nas. Zato sam, bez obzira na svoju sjajnu sezonu, još uvijek sam utučen zaključio je Vukušić.

Linker
06. listopad 2024 20:28