Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
POZADINA SKANDALA

BIVŠI IGRAČ HAJDUKA TVRDI 'Kos je uzeo za ruku Vojkovića i počeo ga gurati prema vratima, ja sam ih razdvojio, ali prijetnji smrću nije bilo'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 07. prosinac 2016. 18:46

Dramatično priopćenje Hajduka, objavljeno u 13.30 sati, u kojem se navodi da je “roditelj jednog prvotimca fizički i verbalno, uz prijetnje smrću napao predsjednika ‘bijelih’ Ivana Kosa”, izazvalo je buru negodovanja među navijačima splitskog kluba i uopće u javnosti.

Ivan Vojković, otac prvotimca Hajduka Frane, bio je počinitelj tih ispada, pa je i priveden od strane policije i saslušavan, tako da će navodno biti podnijeta i kaznena prijava. Što se događalo u kancelariji predsjednika Hajduka zna pet osoba, i to predsjednik Kos, njegov glavni savjetnik, osječki odvjetnik Velimir Slovaček, zatim Ivan Vojković, pa bivši igrač Hajduka i trener Boško Anić, i Ante Džonlić, bivši profesionalni nogometaš u Americi, igrao je za Cosmos zajedno s Peleom..

Uglavnom, sastanak je dogovoren na molbu Ivana Vojkovića, tema je bila “zapostavljanje njegovog sina Frane”, te zahtjev za raskid ugovora. Predsjednik Kos je, prema pričanju sudionika sastanka, odbio bilo kakvu mogućnost da se utječe na trenera glede statusa mladog Vojkovića, pogotovo je odricao bilo kakvu mogućnost raskida ugovora.

I tu je došlo do rasprave, čak i žučljivih dijaloga, da bi u jednom trenutku, tvrdi Boško Anić, predsjednik Kos zamolio sudionike sastanka da napuste njegovu kancelariju. To je revoltiralo Ivana Vojkovića, koji je tražio da Hajduk pusti mu sina u inozemstvo, pa se govorilo i o tome da će klub zaraditi poprilično, prema Fifinim pravilima, s obzirom na to da je Frane Vojković u Hajduku od svoje dvanaeste godine.

- Predsjednik je u jednom trenutku uzeo za ruku Vojkovića i počeo ga gurati prema vratima ureda, što je ovoga razjarilo. Međutim, nije bilo prijetnji, pogotovo ne smrću. Ja sam stao između Kosa i Vojkovića, spriječio mogući napad, izveo oca nogometaša... Otišli smo u kafić Hajduka na piće - tvrdi Boško Anić.

Bosko Anić
Snimio: Jerko BLAJIĆ /

Na slici: Boško Anić

Anić je doslovno zaprepašten tvrdnjama o prijetnjama ubojstvom. Tijekom diskusije potegao je argumente po kojima u Hajduku igra “previše stranaca, koje su doveli za nula kuna, a koji za klubove odakle su došli uopće nisu igrali”. Što se tiče Frane Vojkovića, njegov otac je tumačio:

- Frane je duša od djeteta, on je u Hajduku tretiran kao jedan od najtalentiranijih. Imao je nesreću da se teško ozlijedio. I ja sam na njegovo liječenja potrošio više od 200.000 eura. Pa ako im ne odgovara, neka ga puste, ne za nula kuna, nego za odštetu.

Linker
07. listopad 2024 02:19