Karlo Letica

 VLADO KOS Cropix
SAMO JEDNU ŽELJU IMA

Bivši hajdukovac želi dres Vatrenih: ‘Igram na visokoj razini i nadam se da će se to uskoro dogoditi‘

‘Glede naših vratara zna se sve, s njima nemamo problema...‘
Piše: Goran Čičin MašanskerObjavljeno: 13. travanj 2024. 09:52

Bivši vratar Hajduka, Karlo Letica, je u intervjuu za Sportske novosti govorio o svojem bivšem klubu, svojoj karijeri, borbi za naslov u HNL-u, te sadašnjim uspjesima u Švicarskoj. Između ostalog, osvrnuo se i na kolege vratare u SuperSport HNL-u, ali i na reprezentaciju.

- Nije da gledam sve utakmice HNL-a, uglavnom one velike. Labrović je trenutno najstabilniji, a već dugo brani na jako dobroj razini u HNL-u. Nevistić je uskočio na gol Dinama, u početku je imao malo oscilacija, ali je pokazao da isto tako ima kvalitetu. Viđao sam i dobre partije Zelenike, koji je stvarno dobar u Varaždinu, s njim sam proveo neko vrijeme na posudbi u Rudešu, pa ga malo više i pratim.

A tko su najbolji svjetski vratari?

- Jako mi se sviđa Vicario, koji je otišao iz Empolija u Tottenham i pruža nevjerojatne partije. Neuer je već godinama izvanzemaljac što se tiče našeg posla...

Vidite li sebe u hrvatskoj reprezentaciji jednog dana?

- To mi je jedan od ciljeva, da se vratim u reprezentaciju, i nadam se da će se to uskoro i dogoditi. Branim na ozbiljnom nivou i mislim da će to doći u jednom trenutku. Glede naših vratara zna se sve, s njima nemamo problema.

Što očekujete od Vatrenih na Euru?

- EP je uvijek kompetitivnije od SP-a, jer je puno više boljih ekipa. I sad smo u skupini s moćnim ekipama. Mi imamo kvalitetu, nedostaje nam možda par pozicija, ali uz malo sreće mislim da možemo opet dogurati daleko i napraviti veliki rezultat. Kad pogledamo Rusiju i Katar, sreća je također bila jako velik čimbenik na tim turnirima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:16