COBRA TEAM/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
NOVA DRAMA

Bivša zvijezda dotaknula novo dno nakon što je udarila direktora: ‘Misli da za njega vrijede druga pravila‘

‘Mario se nije odužio za povjerenje koje smo mu ukazali‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. rujan 2023. 12:26

Talijanski napadač Mario Balotelli (33) u svojoj je dugogodišnjoj karijeri igrao za vrhunske momčadi kao što su Manchester City i Liverpool. Nakon toga je krenulo nizbrdo - a sada je doseglo novu razinu dna. Iskusni 33-godišnjak je izbačen iz momčadi od strane švicarskog drugoligaša FC Sion.

Balotelli je prošlog ljeta s velikim očekivanjima prešao iz turskog prvoligaša Adana Demirspor u Švicarsku vrijedan oko 2 milijuna eura, a očekivalo se da će voditi ekipu Siona. Ali umjesto uspjeha, njegovih razočaravajućih pet golova ove sezone pomoglo je klubu da ispadne iz Super lige.

Sada Sion igra u Challenger ligi i tamo je na drugom mjestu nakon pet odigranih utakmica. Međutim, Balotelli još nije odigrao utakmicu za Sion ove sezone. Sportski direktor Barth Constantin sada želi prodati Balotellija u Saudijsku Arabiju, gdje je prijelazni rok otvoren do 20. rujna. Već postoji interes jednog saudijskog kluba, ali još nema konkretnih ponuda.

- Saudijski klub zainteresiran je za Marija Balotellija, ali ništa konkretno. Saudijski prijelazni rok zatvara se kasnije od europskog, pa ćemo vidjeti što će biti. Ali trenutno Mario trenira u našoj bazi u Riddesu, odvojeno od momčadi prve momčadi.

image
MANUEL GEISSER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Balotellijev odnos s FC Sionom pogoršao se nakon što je slučajno udario sportskog direktora Constantina u lice na zabavi.

- U životu uvijek treba pronaći rješenja za probleme. I u tom slučaju ćemo pronaći jedno, na ovaj ili onaj način.

Predsjednik kluba Christian Constantin također je oštro kritizirao Talijana.

- Mario se nije odužio za povjerenje koje smo mu ukazali. Niti nas je nagradio za velike novčane napore koje smo uložili za njega. Ovaj dječak misli da su pravila koja vrijede za tim stvorena za druge ljude, a ne za njega.

- Ako njegovi agenti misle da mu se isplati pronaći klub u zemlji u kojoj je novac drugačiji od našeg, onda će možda uskoro ponovno igrati nogomet. Ili možda nije. Možda je tako i bolje - rekao je predsjednik za švicarski časopis L‘Illustre.

Hoće li Balotellija privući Saudijska Arabija ili će to označiti kraj njegove burne nogometne karijere, ostaje za vidjeti.

Linker
05. svibanj 2024 10:11