Cristian Tello

 SCREENSHOT Instagram
UNOSNI BIZNIS

Bio je miljenik Guardiole u Barçi, a sad je udarni as Slavena Bilića i prodaje luksuzne Ferrarije

Danas 32-godišnji Cristian Tello nekoć je slovio za jednu od najvećih nada Španjolske
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2023. 07:21

Devet pogodaka u 25 utakmica. I više nego dobra brojka za Cristiana Tella, koji se godinama nikako nije mogao ustabiliti u španjolskim klubovima iako je svojevremeno slovio za jednu od najvećih nada nacije. Na kraju, Tella je život odveo u potpuno drugom smjeru.

Ovaj 32-godišnji napadač danas je zvijezda Saudijske Arabije, a trenira pod palicom - Slavena Bilića. Hrvatski stručnjak preuzeo je Al-Fateh početkom sezone nakon što je završio epizodu u Watfordu, a Tello se u klubu pojavio zimus. Stigao je kao besplatno pojačanje iz Los Angeles FC-a, gdje mu je društvo pravio bivši Hajdukov napadač Stipe Biuk.

Španjolski krilni napadač u LAFC-u se nije naigrao, tek pet puta nastupio je za MLS klub, a sreću je napokon pronašao na istom mjestu gdje su ju potražile mnoge nogometne zvijezde ovog ljeta. Tello je jedan od glavnih aseva Slavena Bilića, koji i više nego dobro kotira u saudijskom prvenstvu i vjeruje se da bi mogao ugroziti najbolje momčadi, odnosno ugurati se negdje pri vrh tablice.

Španjolac je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao pet golova u osam odigranih utakmica i drugi je najbolji strijelac Al-Fateha poslije Mourada Batne, koji ima pogodak više. No, nogomet Tellu nije jedina zanimacija. Za vikend se pohvalio da je pokrenuo novi unosni biznis. Prošlog tjedna otvorio je svoj prvi salon automobila u katalonskom gradu Terrassi. Tello prodaje luksuzne automobile i popularne brendove, posebice kod onih nešto dubljeg džepa.

U izlogu drži brendove kao što su Ferrari, Aston Martin, Lamborghini, Mercedes, Porsche... Prvi salon trebao bi biti samo početak, plan mu je proširiti biznis diljem Španjolske. Projekt je najavio prije nekoliko mjeseci, govorio je i o određenoj suradnji s Formulom 1, no od tog posla još uvijek nema ništa.

Tello je dobar dio karijere potrošio pokušavajući se probiti u prvi plan Barcelone, no pokazalo se da je konkurencija prejaka. Pep Guardiola jako ga je volio, mnogi španjolski mediji pišu da je Tello bio njegov miljenik, ali ispucao je sve šanse. U prvu momčad katalonskog kluba ušao je 2012. iz omladinskog pogona, da bi kasnije, izuzev već spomenutih klubova, nastupao za Porto, Fiorentinu i Real Betis.

Linker
29. travanj 2024 04:30