www.fclm.ru
JUTARNJI U MOSKVI

Bilić tvrdi: Nisam pao u depresiju, želim svih sedam pobjeda do zimske pauze!

Nitko nas nije razvalio, kao što ni mi nikoga nismo pomeli s terena. Objektivno, imamo dva podbačaja, dva domaća poraza koja smo morali izbjeći - kaže Bilić
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 30. listopad 2012. 09:58

Nakon 13 kola ruske Premijer lige Bilićev Lokomotiv je na istom peronu na kojem je završio prošlu sezonu koja je ocijenjena neuspješnom jer se ostalo bez Europe: sedmom.

Na prva tri mjesta su CSKA (30 bodova), Anži (29) i Zenit (27), koji imaju i najskuplji roster, slijede Terek (25), Kubanj i Spartak (22), pa Loko i Rubin (21). Iznenađenja su Kubanj i Terek, podbacili su Rubin i Dinamo (15) koji je 11.

Šest pobjeda, tri remija, četiri poraza dosadašnji je skor ‘željezničara’, šeste momčadi po vrijednosti igrača. Slijede ogledi s vodećima: CSKA na Himki Areni, te s Anžijem kao domaćini. U preostalih pet jesenskih kola najteži je suparnik zadnji, Dinamo u gostima.

Navijači ne vrijeđaju

- Kad bi mi netko ponudio učinak do kraja 4-2-1, čime bismo na odmor otišli sa 10-5-5, ne bih prihvatio. Svakoga želimo pobijediti - naglašava Slaven Bilić, koji će već u srijedu u osmini finala ruskog Kupa, igra se jedna utakmica, imati prigodu umiriti navijače i kritičare. Loko je prije mjesec dana u Groznom slavio 3-0, domaći su igrali bez svog najboljeg igrača, tada suspendiranog brazilskog vezista Adilsona, a i podcijenili su goste, zaigrali preotvoreno. Sada neće, poglavito što i njima treba pobjeda nakon domaćeg poraza od CSKA.

- Dokazuje se na svim rezultatima da ne vrijedi podjela na velike i male u smislu sigurnosti bodova. I na koncu će prvak biti onaj tko će imati najmanje oscilacija. Mi smo, istina, što je ljudski, računali na svih devet bodova protiv tzv. malih nakon što smo pobijedili Spartak, Rubin i Terek te remizirali sa Zenitom. I premda nismo, priznajem, igrali bajno, stvorili smo više prigoda protiv tih malih nego ovih velikih. I sva tri puta su njihovi vratari bili igrači utakmice. Stala nam je realizacija, no proradit će, jer na treninzima vidim da smo dobri.

Bilić naglašava da je situacija najnormalnija, niti ga zovu ruski novinari, niti mu se na bilo koji način obraćaju navijači. Uostalom, nije Lokomotiv u Moskvi ni po trofejima niti po brojnosti navijača klub koji ‘mora’ biti prvi ili barem drugi.

Razgovor sa šeficom

- Nitko nas nije razvalio, kao što ni mi nikoga nismo pomeli s terena. Objektivno, imamo dva podbačaja, dva domaća poraza koja smo morali izbjeći, Kubanj i Amkar. No, niti smo prije 15 dana bili glavni kandidati za prvaka, niti smo sada ispali iz utrke za Europu.

Kao što smo već pisali, predsjednica Olga Jurjevna Smorodskaja nije se u petak navečer spustila u svlačionicu, nego je u subotu mirno došla u bazu i razgovarala sa Slavenom, sve ga propitala da može mirno provesti ostatak vikenda. Za razliku od našeg stožera, koji je imao radnu nedjelju, analizu i pripremu...

- Nitko u klubu, od vodstva do igrača, nije pao u depresiju. Ako smo imali mentalne snage, samopouzdanja i znanja da prebrodimo prošli teški raspored s pet suparnika, nećemo se predati ni protiv CSKA-a i Anžija. Baš naprotiv, računamo i tu na bodove. No, prvo Terek, želimo u četvrtfinale Kupa, koji je za naš klub važan jer smo ga najviše, pet puta osvajali - poručio je Bilić.

Linker
22. rujan 2024 21:22