TRIJUMF U TRABZONU

BILIĆ SVE BLIŽE NASLOVU 'Ponosan sam, bila nam je to najpametnija utakmica'

Podsjećamo, derbi koji bi trebao odlučiti o prvaku igra se kolo prije kraja, 24. svibnja, Galatasaray - Besikta
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 04. svibanj 2015. 17:21

Nije Besiktas Slavena Bilića samo preživio gostovanje u Trabzonu nego se vratio s tri boda, pobjedom 2-0 ponovno prestigao Fenerbahçe na ljestvici i ovisno u rezultatu Galatasaraya koji je igrao u ponedjeljak navečer ostao na diobi prvog mjesta turskog nogometnog prvenstva, pet kola prije kraja.

Pogotke za goste iz Istanbula na obali Crnog mora postigli su Demba Ba u 58. i Mustafa Pektemek u petoj minuti sudačke nadoknade. Senegalac je poentirao samo tridesetak sekundi po ulasku u igru, dok je Pektemeku, koji je odigrao cijelu utakmicu, asistirao drugi Bilićev joker s klupe, Özyakup. Domaći su tek u 90. minuti prvi put pucali unutar okvira vratiju gostiju iz Istanbula, a Oscar Cardozo, koji je ušao u 60. minuti, bio je nevidljiv.

- Istinski sam ponosan na svoje igrače. Nisu igrali toliko dobro, ali su uspjeli preokrenuti utakmicu u našu najpametnije odigranu ove sezone držeći se do kraja našeg plana. Pokazali smo puno karaktera i momčadskog duha. Nikad nije lako poentirati iz prve prigode po ulasku s klupe, stoga skidam šešir Dembi Bau, poručio je Bilić, kojem je radost pomutila ozljeda nosa najboljeg stopera Sivoka zbog koje ga je bio prisiljen zamijeniti u 75. minuti. Sudac Cüneyt Çakir nije uopće dosudio prekršaj, a trebao je jedanaesterac...

Kako su kroz tjedan Fenerbahçe i Galatasaray, igrajući u najjačim postavama, praktički osigurali finale kupa, pobjedama nad Bursasporom (2-1) odnosno Sivassporom (4-1), postalo je izvjesno da će zbog Fenerove suspenzije u Europsku ligu tri momčadi iz prvenstva, a kako je i Bursaspor zbog kršenja odredbi financijskog fair-playa kažnjen jednom godinom izgona iz Europe, trenutno šestoplasirani Trabzon je i prije dvoboja s Besiktasom bio siguran za plasman, stoga ni ozračje na tribinama, ali ni na terenu, nije bilo naelektrizirano kako zna biti. Podsjećamo, derbi koji bi trebao odlučiti o prvaku igra se kolo prije kraja, 24. svibnja, Galatasaray - Besiktas.

Linker
22. rujan 2024 21:15