Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
OSTAO JE ZATEČEN

BESEKOV VJERNI SURADNIK BRANI HRVATA OPTUŽENOG ZA NAMJEŠTANJE 'Teško je povjerovati da se bavio takvim stvarima'

Hrvatski vratar Miroslav Koprić našao se u središtu kladioničarskog skandala koji potresa Maltu, a na njegovu stranu stao je Nikola Jaroš, trener Birkirkare
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. prosinac 2016. 09:37

Nikola Jaroš u nedjelju je doputovao kući na kratak odmor, sljedećeg tjedna opet se vraća na Maltu gdje je nakon odlaska Dražena Beseka preuzeo momčad Birkirkare. Dosad je 38-godišnji Jaroš bio Besekov vjerni suradnik i pomoćnik u brojnim klubovima.

- Ovo mi je prvo samostalno trenersko iskustvo, možda je došlo malo prerano i u nezgodnoj situaciji, pa sam ostao malo zatečen, ali ujedno i počašćen što mi je ukazano povjerenje. Dražena Beseka nije lako naslijediti, pogotovo nakon što je napravio takav povijesni rezultat s Birkirkarom. Njega kao stručnjaka i osobu svi jako cijene, stoga je velika odgovornost i obveza stupiti u njegove cipele. No, u svakom slučaju ovo za mene predstavlja novi izazov - istaknuo je Jaroš.

Odmor traje do 28. prosinca, a prvenstvo se nastavlja 8. siječnja sljedeće godine. Birkirkara je trenutačno peta sa 24 boda i utakmicom manje od ostalih. Za vodećim Balzanom zaostaje 10 bodova, dok je treće mjesto koje donosi Europi udaljeno šest bodova.

- Ciljevi su na početku sezone bili postavljeni izuzetno visoko, a kako smo ispali iz kupa, sve nade su na prvenstvu. Titula zasad izgleda daleko, no minimalni cilj je izboriti Europu. Najvažnije je da gledamo utakmicu po utakmicu i skupljamo bodove.

Jaroš prokomentirao i optužbe na račun vratara Miroslava Koprića, kojeg se sumnjiči za namještanje utakmica.

- Meni je jako teško povjerovati da je bilo koji od igrača Birkirkare mogao sudjelovati u takvim nečasnim radnjama. Klub je službeno izjavio da ima čvrst dokaz vezano uz jednog igrača, no uvjerenja sam da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja. Klub je Koprića službeno suspendirao dok traje istraga, on je ostao na Malti s obitelji i svojim odvjetnikom, to je sve što znam u ovom trenutku - zaključio je Nikola Jaroš.

Inače, za Birkiraru nastupa još jedan hrvatski nogometaš, bivši veznjak Istre i Hajduka Mislav Anđelković, ali njemu je klub zabranio bilo kakve izjave o ovom slučaju.

Linker
23. rujan 2024 09:27