AFP
NOVA ULOGA U MOMČADI

Benitez gura Modrića bliže golu: Hrvat od iduće sezone glavni kreator igre Reala

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. lipanj 2015. 15:53

Smjenom Carla Ancellotija i dolaskom Rafe Beniteza, u Realu su se počele događati velike promjene. Prva zadaća Španjolca uoči nadolazeće sezone biti će osnaživanje momčadi, pa su tako nakon beka Danila koji je već stigao u Madrid, na popisu želja i Argentinac Lucas Biglia i još uvijek vratar Manchester Uniteda, David De Gea.

Osim spomenutih imena, Madriđani su krenuli u lov i na lijevog beka koji bi iduće sezone bio konkurencija Marcelu na lijevoj strani, pa se tako u kontekstu dolaska u Madrid govori i o Chelseajevom Filipeu Luisu, Portovom Alexu Sandru i Bayernovom Davidu Alabi.

Osim promjena u momčadi, Benitez će vrlo vjerojatno promijeniti i taktiku. Real je do sada igrao u formaciji 4-3-3, dok bi nova formacija trebala biti 4-2-3-1. To bi ujedno značilo kako bi hrvatski reprezentativac u dresu kraljeva, Luka Modrić dobio novu ulogu. Naime, Luka bi u tom slučaju bio bliže protivničkim vratima, a pored sebe bi s lijeve strane imao Garetha Balea, s desne Jamesa, dok bi Ronaldo bio usamljen u samom vrhu napada.

Modrić je u protekle tri sezone u dresu 'kraljevskog kluba' pružao odlične partije na poziciji zadnjeg veznog gdje je bio jedan od glavnih nositelja igre Madriđana, a kako će se snaći u novom sustavu ostaje za vidjeti. Ipak, sigurni smo kako igrač njegovih kvaliteta ne bi trebao imati velikih problema s novom ulogom na terenu.

Linker
22. rujan 2024 10:48