Tomislav Krišto/CROPIX
GUŽVA NA PLESU

Belgijci stigli u Zagreb: 'Nekad smo se bojali Hrvata, ali sada je obrnuto - vi se bojite nas'

Belgijski navijači dočekali su svoje nogometaše u zagrebačkoj zračnoj luci
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. listopad 2013. 23:27

Iz Bruxellesa je Belgija ispraćena solidnom dozom euforije . Na samopouzdanje izabranika Marca Wilmotsa utjecalo je čak tri tisuće navijača u odoboru za ispraćaj na aerodromu u glavnom gradu Belgije, ali i premijer. Svi oni nadaju se kako će Belgija u Zagrebu i teoretski potvrditi odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014.

Još im se dojmovi nisu niti slegli, a nekoliko sati kasnije u Zagrebu su ih također dočekali fanovi.

“Dobro došli u Zagreb, ‘Crveni vragovi’” - glasio je transparent koji su na Plesu razvili navijači Belgije.

- Dosad smo se mi bojali vas, ali sada se situacija mijenja, sada biste se vi trebali bojati nas - kazao nam je jedan navijač prije nego što je tražio dalje instrukcije kako stići do centra grada.

Bilo je tu i Hrvata koji simpatiziraju londonski Chelsea, a koji su došli pozdraviti Edena Hazarda, solidan broj pripadnika policije te nekoliko novinara. Međutim, Belgijci nisu bili raspoloženi s javnošću podijeliti prve impresije o Zagrebu.

Šutke su prošli tih nekoliko koraka do izlaza, smjestili se u autobus i pod policijskom pratnjom brzo napustili zagrebačku zračnu ruku. U istom čarteru stiglo je i desetak navijača, ali i impresivan broj VIP gostiju.

Podsjetimo, Belgija je u Zagreb stigla dan ranije nego što je to uobičajeno zbog najavljenog štrajka kontrole leta, a u Maksimiru će trenirati sutra u 18.30 sati.

Linker
22. rujan 2024 13:31