LJUTI RIVALI

BAYERN vs BORUSSIA (D) Bavarci traže Reusa, a Borussia - rezultat!

'Mi smo za Bayern supermarket, žele naše najbolje igrače jer znaju da ih mi ne možemo platiti kao oni' - često bi znao kazati Jürgen Klopp
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 01. studeni 2014. 11:46

Možda ovoga puta neće odlučivati o naslovu prvaka, no subotnji okršaj Bayerna i Borussije Dortmund i ovoga puta donosi visoke tenzije. Između Bayerna i Borussije nikada nije bilo neke velike ljubavi, no otkako je Bavarcima Westfalen postao najdraži ‘supermarket’ odnosi između klubova dotaknuli su samo dno.

- Mi smo za Bayern supermarket, žele naše najbolje igrače jer znaju da ih mi ne možemo platiti kao oni - često bi znao kazati Jürgen Klopp.

U posljednje dvije sezone Bayern je Borussiji ‘ukrao’ dva najbolja igrača - Maria Götzea i Roberta Lewandowskog, a na pomolu je nova ‘krađa’. Bayern je bacio oko na Marca Reusa koji je odbio produžiti ugovor s Borussijom premda je u više navrata napominjao kako želi ostati u klubu. Bayern je vijest o interesu za sjajnog veznjaka majstorski plasirao svega nekoliko dana prije derbija i tako dodatno zaoštrio atmosferu. Bayern je i ranije pomno birao termin kada će ‘uvaliti’ najvećem suparniku. Tako su u travnju 2013. samo dan prije dvoboja polufinala Lige prvaka između Borussije i Real Madrida, objavili kako su dogovorili transfer Maria Götzea.

- Željeli smo vijest objaviti nakon Borussijina duela protiv Reala kako ne bi poremetili atmosferu u momčadi, no mediji su ipak saznali - poručili su iz Munchena. Zbog novih napetosti otkazan je tradicionalni zajednički ručak čelnika klubova, a u Borussiji nisu željeli previše komentirati ‘slučaj Reus’.

- Ne pridajemo previše pažnje istupima čelnika Bayerna, uostalom ne mogu nas iznenaditi. Sve ovo je već viđeno - kazao je Borussijin sportski direktor Michael Zorc.

Dodatna težina

Subotnji derbi ima i dodatnu težinu zbog rezultatske krize u kojoj se našla Borussija. Njemački doprvak se trenutačno nalazi na 15. mjestu Bundeslige i u slučaju poraza mogao bi skliznuti čak i na samo začelje ljestvice.

- Bez obzira na kojoj se poziciji Borussija nalazi ona je uvijek opasna. Uostalom nije realno da je Borussija na 15. mjestu - komentirao je napadač Bayerna Robert Lewandowski svoj bivši klub, dok je Bayernova ‘jedinica’ Manuel Neuer iskreno priznala. - Žalim li što je Borussija u problemima? Naravno da ne žalim. Zanima me jedino naša igra i pobjede - kazao je Neuer.

Njemački analitičari smatraju kako bi Borussijina pobjeda na Allianz Areni prebrisala sve probleme u klubu. No, što ako Borussija doživi sudbinu Rome. Navijači i dalje čvrsto stoje iza Jürgena Kloppa. Nije ih pokolebala niti vijest kako bi mogao preseliti u Arsenal. I to smatraju Bayernovom provokacijom.

- Šest velikih godina neće pokvariti šest loših utakmica - podrška je ultrasa uoči gostovanja u Münchenu.

Reus će potpisati za Liverpool?!

Dok Nijemci trube kako Bavarci love Reusa, Englezi su se pak raspisali kako mu je na tragu - Liverpool!

Reus ima ugovor s klubom sa Westafalena do 2017. godine, međutim već sljedeće ljeto može napustiti klub ukoliko netko za njega ponudi 25 milijuna eura. A ta je opcija i naizglednija jer je njemački reprezentativac odbio novi ugovor. Puno je klubova koji žele 25-godišnjeg Nijemca, međutim čini se da je najbliže njegovom dovođenju Liverpool, kojem upravo takav tip igrača kronično nedostaje.

Linker
22. rujan 2024 21:24