EDUARDO PARRA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Eduardo Parra/zuma Press/profimedia
SLUČAJ NEGREIRA

Barcelona i dalje pod istragom, curile lažne informacije, a cilj je bio samo jedan - naštetiti Kataloncima

Katalonski mediji Cronica Libre i La Vanguardia proveli su zajedničku istragu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. rujan 2023. 19:13

Slučaj Negreira je aktualan u španjolskom nogometu od veljače ove godine, otkako su se pojavile informacije o povezanosti Barcelone i Enriqueza Negreire, bivšeg potpredsjednika Tehničke komisije sudaca (CTA).

Iako još nema dokaza, ured tužitelja i dalje istražuje Barcelonu, a sad su pojavile i tvrdnje da je predsjednik La Lige Javier Tebas tužiteljstvu pružio lažne informacije s i to ‘‘kako bi se naštetilo Barceloni‘‘.

Katalonski mediji Cronica Libre i La Vanguardia proveli su zajedničku istragu i utvrdili kako je Tebas 22. veljače ove godine tužiteljstvu predao pismo koje je uključivalo i rukom pisanu bilješku bivšeg direktora Barcelone Josepa Contrerasa, preminulog u prosincu prošle godine.

Kako donose spomenuti mediji, Tebas je navodno primijetio da bi se imena "Roman abogado", "Rosell" i "Josep María", koja se spominju u pismu, mogla odnositi na Sandra Rosella i Josepa Mariju Bartomeua, a "Roman abogado" na Romana Gomeza Pontija, ranijeg šefa pravne službe kluba.

Međutim, pismo je navodno datirano prije 20 godina, prije nego što su Rosell i Bartomeu uopće postali predsjednici Barcelone. U izvješću katalonskih medija piše kako ta tri imena zapravo odgovaraju nekim radnicima i kontaktima obitelji Contreras iz 1980-ih i 1990-ih godina, od kojih niti jedno nema nikakve veze s Barcelonom.

Tebas se inače javno deklarirao kao navijač Real Madrida, a na ove tvrdnje još nije odgovorio. Katalonski gigant u međuvremenu nastoji konsolidirati tešku financijsku situaciju u kojoj se zbog loših poslovnih poteza nalazi već neko vrijeme. Tako agencija EFE navodi da ukupno za plaće prve momčadi Barca sada izdvaja 404,7 milijuna eura. To je za čak 566,4 milijuna eura manje u odnosu na iznos od prošle sezone.

Linker
30. lipanj 2024 02:06