Ronald Koeman i Lionel Messi

 PROFIMEDIA Profimedia
PEKU GA STARE RANE

‘Barca živi u prošlosti, predsjednik je u mom slučaju napravio veliku pogrešku, a još su mi i oduzeli Messija‘

‘Bilo je olakšanje napustiti klub‘, kaže bivši trener koji je, spomenimo, protiv dolaska Lewandowskog
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 28. lipanj 2022. 08:55

Ronald Koeman govorio je o potencijalnom transferu Roberta Lewandowskog u Barcelonu o kojem se u posljednje vrijeme sve intenzivnije piše u europskim medijima. Izrazio je skepsu prema dolasku poljskog centarfora na Camp Nou.

- Lewandowski je sjajan igrač, zajamčeni strijelac, ali ima određene godine...35? Imam sumnje oko toga da ga se plati 50-60 milijuna eura, uz njegovu plaću. Možda su mu ostale dvije dobre godine nogometa, ali nisam siguran da ga treba potpisati, izjavio je za Catalunya radio. Pritom valja spomenuti da je pogriješio dob Bayernovog napadača jer njemu su, naime, 33 godine.

Bivši trener Barcelone prokomentirao je i situaciju oko Frenkieja de Jonga koji je sve bliže prelasku u Manchester United. U nedjelju je katalonski Sport objavio da će se taj transfer dogoditi do kraja mjeseca, uz odštetu od 80 milijuna eura.

- Sve što znam je da Frenkie želi ostati u Barceloni. Prije par dana je rekao da želi ostati. Ono što ne znam je želi li Barca prodati Frenkieja ili treba novac jer je on jedan od rijetkih igrača za koje mogu dobiti visoku naknadu. Za mene je Frenkie sjajan igrač za Barcu, bio je odlučan Koeman.

image

Ronald Koeman

PROFIMEDIA Profimedia

Potom je iznio neke vrlo diskutabilne stavove o Barceloninom sustavu igre.

- Ja sam za dominaciju u utakmicama. Ako igrate s tri stopera i pet braniča, ne možete reći da je to obrambeni sustav, bio je uvjeren pa nastavio:

- S ovim sustavom smo tri-četiri mjeseca igrali najbolje utakmice posljednjih godina. Najjasniji primjer bilo je finale Kupa kralja protiv Athletic Bilbaoa. Barca živi u prošlosti sa svojom 4-3-3 formacijom i tiki-takom. Nogomet je brži, više fizički. Ne možete živjeti u prošlosti.

Kao tema se nametao i Joan Laporta koji ga je svojevremeno smijenio s mjesta trenera katalonskog kluba. Koeman se s tim otkazom još uvijek nije u potpunosti pomirio i nije krio svoje razočaranje, pa čak i ljutnju.

- Predsjednik uvijek može sumnjati u svog trenera iz kluba. No, te su sumnje izašle u medije, a to je bila velika pogreška s njegove strane. Proživio sam vrlo kompliciran mandat. Vrijeme bez predsjednika, a onda Laportine sumnje. Bilo je malo olakšanje napustiti Barcelonu, rekao je 59-godišnjak pa zaključio:

- Oduzeli su mi Messija. Bio je to jako težak udarac.

Linker
18. travanj 2024 14:12