AFP
MILAN - BARCA 2-0

BARCA PRED ISPADANJEM Milan bacio San Siro u trans, Katalonci bez šanse!

Milan je napravio veliku senzaciju u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedivši Barcelonu s 2-0. U drugoj utakmici u Istanbulu Galatsaray i Schalke su odigrali 1-1
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 20. veljača 2013. 12:07

Barcelona je drugu sezonu zaredom pred ispadanjem iz Lige prvaka, nogometaši Milana će na uzvrat 12. ožujka doći s prednošću od 2-0, pa će domaćinima i te kako trebati pomoć očekivanog povratnika s terapije iz New Yorka Tita Vilanove. Ni najbolje momčadi, suprotno uvriježenom mišljenju, ponekad ne mogu bez trenera, nema te tehnološke aplikacije koja može nadomjestiti vođenje uživo...

Ganci, Kevin-Prince Boateng kojem je majka Njemica i Suleyman Muntari, zanimljivo, obojica bivši igrači Portsmoutha, junaci su neočekivane pobjede ‘rossonera’, koju je čak i gazda kluba Silvio Berlusconi najavio najopreznijim mogućim riječima: “čuda se događaju”.

Boateng je ponovno svladao Valdesa, kao i lani, udarcem izvan 16-erca, no ovaj put slučajnim, sretnim pogotkom, nakon ‘rikošeta’ ; Montolivo je izveo slobodni udarac sa 30-ak metara, lopta se od živog zida odbila u Zapatinu ruku, kojom je refleksno zaštitio lice, em izbliza, em nenamjerno, po nama pravilna procjena škotskog suca, a odbijanac je na volej ljevicom dočekao Boateng i pogodio kut dotad nezaposlenog Valdesa. Drugi pogodak pao je nakon jedne od brojnih kontri domaćih, pričuva Niang je probio stranu i ušao u 16-erac, pronašao El Shaarawyja, a Faraon iz pozadine natrčavajućeg Sulleya Muntarija koji je pogodio dalji kut za neočekivano veliku prednost Milana.



szólj hozzá: M1-0B www.fasthighlights.com

Sulley Muntari, kojeg su navijači ‘crveno-crnih’ dočekali kao Interovo neželjeno dijete, osim tog pogotka obavio je i svoj ključni obrambeni posao, ali ne na Messiju, kako je javnost zavaravao Berlusconi, nego na Xaviju. Milan se branio pokretljivom zonom u 4-1-4-1 formaciji, sinhroniziranim kretanjem sužavali su Barceloninim igrčima prostor za kretanje i željene linije dodavanja; Messi je, iako bez čuvara, ostao bez lopti, a svojom nedovoljnom pokretljivošću nije ništa isprovocirao. Domaći su bili orijentirani na kontre preko ofenzivnih bokova gostiju, mogli su povesti već u 16. minuti kad je Alvesu pobjegao El Shaarawy, no dao si je predug for, a nakon udarca iz kuta volej Boatenga bio je za malo neprecizan.

Barça je odigrala svoju najlošiju utakmicu još od Rijkaardova posljednjeg doba raspašoja, čitavu utakmicu nije stvorila čistu prigodu , tek nekoliko opasnih situacija u kojima su se fizički jači nogometaši Milana bolje snašli. Neobično je bilo vidjeti Xavija i Iniestu kako prijete samo udarcima izdaleka. SMS za zamjenu stigao je iz New Yorka tek nakon sat igre, kad je ušao nominalno treći napadač Alexis Sanchez, a Iniesta je pomaknut na svoj osnovni položaj lijevog veznog u središnjem trokutu, imao je često loptu u nogama, ali ništa konkretno nije uspio napraviti osim jednog nedovoljno preciznog udarca sa 20 metara. Milanisti sad preko Whatsappa mogu poslati kolektivni SMS u Kataloniju sa samo dvije riječi: “What’s up?”

Zvjezdani Galatasaray žalit će što u Gelsenkirchen za 20 dana neće odnijeti nikakvu prednost. Novokomponirani je ‘dream team’ u rukama Fatiha Terima u vatrenoj Türk Telekom Areni protiv Schalkea odigrao bez pobjednika, iako su akcije u režiji Didiera Drogbe i Buraka Yilmaza mogle za 50.000 fanatičnih navijača osigurati i više veselja.



Galatasaray vs Schalke 1:1 Jermaine Jones by UCL2410

Drogba i nenametljivi Wesley Sneijder trenutno su možda najveće atrakcije u Istanbulu, ali pod reflektorima ima mjesta i za Yilmaza. Nakon nekoliko izmjena napada, prvi strijelac Lige prvaka (zajedno s Ronaldom) u 12. je minuti zabio sedmi gol u sedmoj utakmici i tako statistički postao najefikasniji Turčin u jednoj sezoni ovog natjecanja. Drogba je započeo akciju, proslijedio loptu Inanu, čiji je pas "a la Ronaldinho" Yilmaz pretočio u minijaturu, njome prebacio dvojicu braniča i raspalio u mrežu.



GA1-0SC by Samu21213

Upornim Nijemcima otvorilo se tik prije odlaska na predah. Nakon greške Felipea Mela, brzu kontru inicirao je Klaas-Jan Huntelaar. Loptu je prihvatio Farfán, povukao po desnoj strani, zaokupio pažnju dvojice čuvara pa vratio Jermaineu Jonesu u sredinu, koji je školski iz prve pogodio za 1-1.

Galatasaray je agresivniji bio i u nastavku, a najizgledniju priliku, nakon što mu je Drogba dodao glavom, Yilmaz je poslao tik kraj vratnice. Na njihovoj relaciji sinoć nije bilo šumova u kanalu, što sugerira da bi Galata u ovoj i sljedećoj sezoni mogao imati jedan od uzbudljivijih napada u Europi.

MILAN - BARCELONA 2-0 (Boateng 57, Muntari 81)

KRAJ UTAKMICE!

81. minuta - Senzacija u Milanu, domaći vode 2-0! Bila je to akcija iz tri poteza - Niang je dodao El Sharaawyju, koji je na lijevoj strani pronašao usamljenog Muntarija. Udarac je bio snažan i precizan, Milan je udvostručio prednost!

76. minuta - Prva prilika Barcelone na cijeloj utakmici. Iniesta je pucao s 18 metara, a lopta je prohujala pokraj vratnice.

57. minuta - Veliko slavlje na San Siru, Milan vodi! Montolivo je pucao iz slobodnog udarca, a lopta se nakon flipera u živom zidu sretno odbila do Boatenga! Ganac nije previše razmišljao, iz voleja je zakucao loptu u mrežu.

Prvo poluvrijeme će brzo otići u zaborav...

16. minuta - El Shaarawy se mogao sam sjuriti do gola Valdesa, ali dao si je predug for... Nakon kornera Boateng je pokušao volejem skrenuti loptu u mrežu, ali je promašio okvir gola.

10. minuta - Početak utakmice nije donio ništa spektakularnog. Milan je dobro ušao u utakmicu, ali što vrijeme prolazi, to Barcelona sve više hvata konce igre.

Utakmica je počela!

MILAN: Abbiati, Abate, Mexes, Zapata, Constant, Ambrosini, Montolivo, Muntari, Boateng, Pazzini, El Shaarawy.

BARCELONA: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Messi, Pedro.

GALATASARAY - SCHALKE 1-1 (Yilmaz 12, Jones 45)

KRAJ UTAKMICE!

45. minuta - Šok u Istanbulu, Schalke je izjednačio! Huntelaar je oteo jednu loptu na centru, u priliku izbacio Farfana koji je bio nesebičan i u matnoj situaciji poslužio Jonesa. Veznjak Schalke nije mogao pogriješiti...

18. minuta - Hildebrand je obranio udarac Drogbi, a u nastavku akcije Altintop je pogodio vratnicu!

16. minuta - Höwedes je glavom poslao loptu koja je išla paralelno uz gol-liniju, a Huntelaar nije uspio uklizati i skrenuti je u mrežu.

12. minuta - Domaći vode nakon majstorije Yilmaza. Prebacio je loptu preko svog čuvara i preciznim udarcem pogodio mrežu Hildebranda.

1. minuta - Gosti su zamalo poveli već u prvom napadu. Jonesov odličan udarac s lijeve strane obranio je Muslera, a odbijanac nije uspio pospremiti Farfan.

Utakmica je počela!

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih Kaya, Nounkeu, Riera, Altintop, Melo, Selcuk, Sneijder, Yilmaz, Drogba;

SCHALKE: Hildebrand, Hoger, Howedes, Matip, Kolašinac, Draxler, Jones, Neustadter, Bastos, Farfan, Huntelaar.

Linker
22. rujan 2024 07:28