REAL M. - BARCELONA 2:1

Barca pala na Bernabeu! Luka Modrić u debiju za Real uzeo prvu kantu u sezoni!

Najzanimljiviji trenutak za hrvatsku javnost zbio se u 83. minuti kada je Mourinho u uveo Modrića umjesto Özila. Odigrao je Luka vrlo dobro prve minute u dresu Reala
Piše: ArhivaObjavljeno: 29. kolovoz 2012. 23:58

Nogometaši madridskog Reala pobjednici su Španjolskog superkupa. U uzvratu na Santiago Bernabeuu slavili su s 2-1 u utakmici u kojoj je za "kraljevski klub" debitirao Luka Modrić.

Kako je u prvom susretu igranom prije tjedan dana na Camp Nou bilo 3-2 za Barcelonu, zbog gola više u gostima slavio je Real i tako osvojio svoj deveti nacionalni Superkup, prvi od 2008., čime je prekinuo trogodišnju Barçinu dominaciju.

Real je zasluženo došao do pobjede u "el clasicu", prve domaće nad Barcelonom od svibnja 2008. godine (sedam susreta bez pobjede, dva remija i pet poraza, op.a.).

U prvom su poluvremenu deklasirali katalonski sastav, a već nakon 19 minuta vodili su 2-0 nakon golova Gonzala Higuaina i Cristiana Ronalda.



Real Madrid 1-0 Barcelona by simaotvgolo12



Real Madrid 2-0 Barcelona by simaotvgolo12

Lionel Messi zabio je 45. minuti gol iz slobodnog udarca, a bio je to ujedno jedini udarac katalonskog sastava u okvir gola u prvom dijelu.

Najzanimljiviji trenutak za hrvatsku javnost zbio se u 83. minuti kada je Jose Mourinho u igru uveo Modrića umjesto Mesuta Özila. Odigrao je Modrić vrlo kvalitetno prve minute u dresu "kraljevskog kluba", a mogao se čak i upisati u strijelce u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je nakon povratne lopte Karima Benzeme njegov udarac malo iskosa s desne strane unutar šesnaesterca blokiran .

Real je furiozno krenuo u susret, a već u petoj minuti je zicer Gonzalu Higuainu obranio Victor Valdes. Šest minuta kasnije argentinski je napadač ispravio svoju pogrešku. Visoku loptu u suparničku polovicu uputio je Pepe, Javier Mascherano ju je propustio zaustaviti, a argentinski je napadač zabio ispod Valdesa. U 19. minuti Cristiano Ronaldo je iskoristio slabiju obrambenu reakciju Gerarda Piqueta i prizemnim udarcem malo iskosa s desne strane blizu ruba šesnaesterca izazvao oduševljenje na stadionu.

U 28. minuti susreta Barcelona je ostala s igračem manje nakon što je Adriano kao posljednji čovjek obrane oborio Ronalda. Zanimljivo, od deset podijeljenih crvenih kartona u klasicima samo su dva dobili igrači Barcelone. I kada se činilo da će Barcelona otići na odmor s dva gola minusa ukazao se Messi i vratio nadu Kataloncima. Zabio je prekrasnim udarcem iz slobodnjaka s nekih dvadesetak metara.

U nastavku je Real kontrolirao susret iako je Barcelona u nekoliko navrata imala priliku izjednačiti. Ističe se "zicer" Pedra iz 62. minute koji je obranio Iker Casillas.

Za kraj kažimo da su kroničari susreta izračunali da je Modrić u susretu imao stopostotnu točnost u dodavanjima (8-8), jednako kao i Kamerunac Alex Song (18-18) koji je debitirao u dresu Barcelone po transferu iz Arsenala.

REAL MADRID - BARCELONA 2:1

Sudac: Mateu Lahoz (Valencia).

Strijelci: 1-0 Higuain (11, Pepe), 2-0 C. Ronaldo (19), 2-1 Messi (45).

Stadion: Santiago Bernabéu. Gledatelja: 85.000.

REAL MADRID (4-2-3-1):Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Khedira, X. Alonso; Di María (od 79. Callejon), Özil (od 83. Modrić), C. Ronaldo; Higuaín (od 81. Benzema).

BARCELONA (4-3-3): Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Xavi, Busquets (od 75. Song), Iniesta; Alexis (od 31. Montoya), Messi, Pedro (od 80. Tello).

PRIJENOS UŽIVO!

REAL MADRID - BARCELONA 2:1 (Higuain 11', Ronaldo 19'/Messi 45')

KRAJ UTAKMICE!

92. minuta - Montoya se sjurio u šesnaesterac Reala, ali Casillas brani njegov udarac

91. minuta - Luka Modrić je nakon povratne lopte Benzeme imao dobru priliku, ali nije uspoio pogoditi

80. minuta - Higuain je zatresao vratnicu

76. minuta - Alba je dobio jednu loptu u prostor ali loše štopanje odnjelo je priliku za Barcelonu

69. minuta - Khedira je u solo prodoru stigao do samih vratiju Valdesa, ali je njegov udarac zaustavio je vratar Barcelone

62. minuta - Pedro je imao odličnu priliku izjednačiti ali je Casillas nogom odbio njegov udarac sa sedam metara

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minuta GOOL - Leo Messi iz slobodnog udarca s tridesetak metara zabio je za smanjenje vodstva Reala

33. minuta - Higuain je ponovo imao odličnu priliku za postizanje pogotka, ali Mascherano je uspio blokirati njegov udarac

29. mintua - Marcelo je centrirao, a Khedira poslao loptu ravno u naručje Valdesa

27. minuta - Adriano je nakon što je kao zadnji igrač u obrani srušio Ronalda zaradio crveni karton!

24. minuta - Pepe je postigao pogodak, ali sudac se već oglasio i svirao prekršaj

22. minuta - Higuain je ponovo izašao oči u oči s valdesom, ali ovoga puta vratar Barcelone brani njegov udarac

19. minuta GOOL - Cristiano Ronaldo efektno je petom prebacio Piquea i potom jakim udarcem kroz noge poslao loptu iza leđa Valdesa za povečanje vodstva Reala.

15. minuta - Marcelo je snažno opalio, ali njegov udarac je bio neprecizan!

11. minuta GOOL - Higuain dovodi Real u vodstvo! Nakon što je Mascherano promašio loptu prilikom ispucavanja Argentinac je rutinirano poslao loptu iza leđa Valdesa!

7. minuta - Higuain je izašao oči u oči s Valdesom, ali vratar Barcelone brani njegov udarac

1. minuta - Počela je utakmica!

Linker
23. rujan 2024 01:23