BARCELONA - REAL 3-2

Barca imala Real u konopcima, Valdes ostavio Madriđanima nadu za uzvrat

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 23. kolovoz 2012. 13:10

Četiri mjeseca nakon posljednjeg Clasica - u prošloj sezoni odgledali smo ih čak šest - Barca i Real otvorili su sinoć novu kampanju svojih spektakularnih dvoboja. Prvo poluvrijeme španjolskoga Superkupa (uzvrat sljedeći tjedan) ponudilo je diskretan nogomet u uvodu, buran zaplet s dva gola u tri minute, i rasplet koji obećava novi dramatični Clasico kada se suparnici sučele u Realovu dvorištu.

Nakon “kamilice” u prvih 45 minuta, začinjene tek s dva opasna Messijeva pokušaja i malo histrionskog talenta Alexisa Sancheza, u nastavku je serviran eksplozivan nogometni koktel s čak pet golova. Real Madrid se probudio i napokon malo otvorio, te došao do vodstva u 55. minuti. Özil je ubačajem iz kornera idealno pogodio Cristiana Ronalda, koji je s desetak metara glavom zakucao loptu u Valdesov lijevi kut. Camp Nou, međutim, nije dugo ostao zaleđen jer je već u sljedećem napadu i Casillas vadio loptu iz mreže…

Mascherano je milimetarski navođenom dugom loptom pronašao Pedra, koji se otresao Coentraove pratnje, i iskosa, s desetak metara, spakirao loptu u kut. Petnaestak minuta kasnije Leo Messi je oplemenio biografiju novim rekordom (svojim 14. pogotkom u Clasicu). Vlasnik Zlatne lopte poentirao je s bijele točke nakon što je Sergio Ramos klizećim startom u kaznenom prostoru pomeo Iniestu.

Gol je dao krila Barceloni, koja je krenula po treći pogodak i do njega došla suradnjom osovine Iniesta - Xavi. Prvi je na rubu kaznenog prostora navukao dvojicu suparničkih nogometaša i progurao loptu u proctor natrčalom Xaviju, koji je rutinski matirao Casillasa.

Da Barcelona ne otputuje na madridski uzvrat u prekomfornom raspoloženju, pobrinuo se njezin golman Victor Valdes komičnom reakcijom u finišu utakmice. Jednu povratnu loptu je smirio, pa pokušao driblati Angela Di Mariju. Okliznuo se na koru od banane, ispružio na travnjaku i dopustio argentinskom napadaču da mu oduzme loptu i lako poentira s ruba peterca za konačnih 3-2.

BARCELONA - REAL MADRID 3-2 (Pedro 57, Messi 70-11m, Xavi 77/ Ronaldo 55, DiMaria 85)

Barcelona: Valdes, D. Alves, Pique, Mascherano, Adriano, Xavi (od 83. Fabregas), S. Busquets, Iniesta, Sanchez (od 72. Tello), Messi, Pedro (od 87. J. Alba)

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Albiol, S. Ramos, F. Coentrao, Khedira, X. Alonso, Callejon (od 66. Di Maria), Oezil (od 82. Marcelo), C. Ronaldo, Benzema (od 61. Higuain)

Poluvrijeme: 0-0. Sudac: Carlos Clos Gomez. Žuti kartoni: Arbeloa, Albiol, Mascherano. Stadion: Camp Nou. Gledatelja: 90.000.

KRAJ UTAKMICE

85. minuta GOOOL - Valdes se ispred svog gola igrao s loptom, i umjesto da ispuca pokušao je driblati DiMariu. Argentinac mu je uzeo loptu i vratio Real u igru.

78. minuta GOOOL - Xavi je stavio točku na i. Iniesta je sve napravio i idealno poslužio Xavija koji pogađa za 3-1

70. minuta GOOOL - Ramos je srušio Iniestu, a sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Messi je bez problema nadmudrio Casillasa

65. minuta - Real se konačno probudio i iz minute u minutu igra sve bolje

57. minuta GOOOL - Mascerano je dugom loptom idealno poslužio Pedra koji je pobjegao Coentrau i pokkraj nemoćnog Casillas zabio za 1-1

56. minuta GOOOL - Ozil je izveo korner, a Ronaldo je na prvoj vratnici glavom pospremio loptu u mrežu

Nakon prvih 45. minuta Barcelona je momčad koja dominira, no Messi i društvo u prvom poluvremenu uspijeli su samo jednom ozbiljno zaprijetiti Realu

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

31. minuta - Udarac Pedra Casillas je jedva obranio

28. minuta - I dalje traju jalovi napadi Barcelone. Real pak igra bunker i totalno su bezopasni za vrata Valdesa

19. minuta - Barcelona je sve opasnija. Messi je propustio veliku priliku da dovede Katalonce u vodstvo

17. minuta - Prvi ozbiljniji pokušaj da ugrozi suparnička vrata imao je Pique, no njegov udarac sa 25 metara otišao je pored vratiju

12. minuta - Na Nou Campu traje ispitivanje snaga. Prilika nema, ali početak utakmice obiluje oštrim prekršajima

UTAKMICA JE POČELA

Linker
22. rujan 2024 21:33