AP
NOVAC IPAK MOŽE SVE

Balotellijeva eksplozija talenta - Mourinho ga je tukao, a Mancini ga je spasio!

Ako shvati da ima potencijal biti u vrhu svjetskog nogometa, pored Messija i Ronalda, onda će Mario eksplodirati kao fantastičan igrač - rekao je trener Cityja
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 25. listopad 2011. 17:15

U trenutku kada je njegova momčad igrom i rezultatom (6:1) ponizila Man. United i Alexa Ferugsona na Old Traffordu, bio je gospodin:

- Nevjerojatan je osjećaj pobijediti na ovakav način veliku momčad kakav je United!

Nije pao u euforiju Roberto Mancini iako je bio sretan čovjek. Tako je i dočekao veliki derbi gdje je pritisak zapravo najviše bio na njegovim leđima.

- Ne može se trenera suditi po jednoj utakmici ali sam svjestan da ćemo protiv Uniteda pokazati od kakve smo pašte napravljeni! Ferguson je učitelj, sretan sam što mogu učiti od takvog čovjeka i počašćen što smo suparnici na istom cilju.

Život u Cityu krenuo je pobjedom protiv Stokea, koji će voljom sudbine, biti protivnik Manciniju i u prvom engleskom finalu, FA kupa na Wembleyju, gdje su u svibnju Cityjevi nogometaši osvojili prvi trofej nakon 35 godina posta. Od toga dana Mancini je dobio konačni kredit kod navijača koji su svaki njegov potez, ma kako u startu nejasan bio, prihvaćali bez kritika koje su generirali mediji. Jedan od takvih kontroverznih poteza bila je kupovina Marija Balotellija za 28 milijuna eura. Potencijal igrača i nije bio toliko sporan koliko njegovo ponašanje.

- Mlad je i jedan od najmoćnijih igrača u generaciji na svijetu. To je odličan posao za City - branio je Mancini dovođenje enfant terriblea iz Italije, kojem nije trebalo puno vremena da bi se u Engleskoj potvrdio u takvom statusu.

Puno trauma, rasističkih napada i neugodnosti, puno slave i novca na brzinu, sve je to preokrenulo svijet Marija Balotellia i Mancini je praktično ostao jedini koji je vjerovao da se za njega isplati boriti. Dok se Mourinho znao i fizički dohvatiti s njim, Balotelli je prema Manciniju gajio poseban odnos.

- Za njega sam spreman sve učiniti, on mi je kao drugi otac.

- Ako shvati da ima potencijal biti u vrhu svjetskog nogometa, pored Messija i Ronalda, onda će Mario eksplodirati kao fantastičan igrač koji mijenja utakmicu - kazao je Mancini nakon meča s Manchester Unitedom, u kojem je Mario Balotelli zabio prva dva gola.

Linker
25. rujan 2024 10:35