AP
HULIGANI OPET DIVLJAJU

Avet se probudila: Otok podsjetio na 80', tučnjave u Liverpoolu, Birminghamu...

Premda se Engleska često ističe kao jedna od zemalja koja je dobro riješila problem huligana, posljednji događaji pokazuju kako to baš i nije sasvim točno
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2011. 11:42

Premda se Engleska u svim raspravama o navijačkim neredima ističe kao jedna od zemalja koja je dobro riješila problem nogometnih huligana, posljednji događaji s Otoka pokazuju kako to baš i nije sasvim točno. U nedjelju su u Premiershipu odigrana četiri derbija, a čak su tri obilježeli neredi navijača. Najvatrenije je bilo u lokalnom derbiju gdje su snage odmjerili Sunderland i Newcastle.

Za navijače oba kluba Wear-Tyne derbi je više od obične utakmice, i već tradicionalno njihove susrete prati i navijačko nasilje. Ovoga puta došlo je do žestokih sukoba navijača prije, ali i poslije utakmice. Osim šaka, letjele su i boce te kamenje, u izgredima je privedeno 25 osoba, ozlijeđena su dva policajca, a četiri policijska vozila su uništena.

Policija je morala blokirati 'pola' grada kako bi razdvojila i smirila suparničke skupine. Među privedenima je i 17-godišnji navijač Sunderlanda koji je utrčao na teren i gurnuo vratara Newcastlea Stevena Harpera nakon čega je jedinica Svraka završila na travnjaku. FA je odmah otvorio istragu i Sunderland sasvim sigurno očekuje kazna.

Vruće je bilo i u gradskom okršaju Birmingham Cityja i Aston Ville. Utakmicu je pratilo 22.000 gledatelja, jer je zbog straha od nereda smanjen kapacitet stadiona (inače 30.000) što je najmanja posjeta u povijesti ligaških ogleda ova dva kluba.

No, policija je ponovno imala pune ruke posla. Letjele su dimne bombe, stolci, a policija je na stadion uvela dodatne snage kako bi uvela red.

Gužve je bilo i na Anfield Roadu gdje je na rasporedu bio Merseyside derbi, sudar Liverpoola i Evertona. Ispred, ali i na samom stadionu je zabilježeno nekoliko tučnjava, a najveća na ulici Anfield zbog čega ju je policija zatvorila na pola sata. Privedeno je deset osoba, a pet navijača je izbačeno sa stadiona.

Linker
20. rujan 2024 14:01