BAYER - ATLETICO M. 1:0

Atletico pao bez ispaljenog metka, Çalhanoğlu junak, Mandžukiću svih 90 minuta

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. veljača 2015. 13:29

U prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka Bayer iz Leverkusena je svladao Atletico iz Madrida na svojoj BayAreni sa 1-0 (0-0), a strijelac jedinog gola bio je Hakan Calhanoglu u 57. minuti.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić odigrao je čitav susret za Atletico, ali je istaknuo u niti jednoj napadačkoj akciji.

Uzvrat je u Madridu 17. ožujka na stadionu Vicente Calderon.

Domaći igrači dominirali su travnjakom u prvom poluvremenu, a angažiraniji pristup donio im je i dvije lijepe prilike u prvih pola sata, a oba je puta prema gostujućim vratima pucao Emir Spahić. Prvi njegov pokušaj u 13. minuti nakon pogreške Atleticova vratara Moye s gol-linije izbacio je Mandžukić, dok je u 26. minuti Spahić odapeo sa 25 metara i zatresao mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Atletico se tek u završnici prvog poluvremena oslobodio pritiska i dva putza opasno zaprijetio, no oba je puta odlično reagirao domaći vratar Leno. U 39. minuti Leno je u posljednji trenutak "skinuo" loptu s glave Griezmannu, da bi u sudačkoj nadoknadi obranio atraktivan pokušaj Tiaga sa 10-ak metara.



Hakan Calhanoglu Goal Bayer Leverkusen 1-0... by EarthSavi

Nagrada za bolju igru Bayera stigla je u 57. minuti kada je Hakan Calhanoglu snažnim i preciznim udarcem zatresao mrežu Atletica. Karim Bellarabi je sjajnom varkom iz igre izbacio Godina, a zatim petom gurnuo loptu prema natrčalom Calhanogluu koji je odlično reagirao.

Nakon primljenog pogotka trener gostiju Simeone u igru je uveo trećeg napadača, Mandžukiću i Griezmannu je pridodao Torresa, ali ta izmjena nije donijela željeni učinak. Atletico nije bio ništa opasniji po domaća vrata, a Bayer je opasno prijetio povećanjem vodstva iz protunapada. Švicarski reprezentativac Josip Drmić u 74. je minuti bio sebičan u jednoj izglednoj situaciji, te je Moya lako ukrotio njegov udarac.

Bayeru je posao u očuvanju prednosti dodatno olakšan u 77. minuti kada je zbog neopreznog starta drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Tiago.

BAYER - ATLETICO 1-0

Stadion: BayArena. Gledatelja: 30.000. Sudac: Kralovec (Češka).

Strijelac: 1-0 Calhanoglu (57)

BAYER: Leno - Hilbert, Papadopoulos, Spahić, Wendell - Reinartz, L. Bender (Rolfes, 68) - Bellarabi, Calhanoglu (Brandt, 87), Son - Drmić (Kiessling, 80)

ATLETICO: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira (Gamez, 38) - Arda Turan (Torres, 64), Gabi, Tiago, Saul (Raul Garcia, 42) - Griezmann, Mandžukić

BAYER L. - ATLETICO M. 1:0 (Çalhanoğlu 57')

KRAJ UTAKMICE

76. minuta - Thiago je zaradio drugi žuti odnosno isključujući crveni karton

74. minuta - Drmić je poveo brzu kontru i nakon solo akcije zapucao u padu prema Moyi, ali Španjolac zaustavlja njegov pokušaj

74. minuta - Torres je pokušao nakon jednog odbijanca isprve zapucati, ali Leno barni

72. minuta - Çalhanoğlu zapucao je s tridesetak metara iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla direktno u Moyu

60. minuta - Igrači Atlética tražili su jedanaesterac zbog igranja rukom Wendella, ali na usporenoj snimci činilo se da je sve ipak bilo čisto

GOOL 56. minuta - Bellarabi je prevario čitavu obranu Atletica kada je petom odigrao za Çalhanoğlua koji je s desetak metara iskosa poslao loptu pod gredu Moye za vodstvo Leverkusena

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

48. minuta - Nakon puno odbijanja lopta je stigla do Thiaga koji puca iz voleja s desetak metara, ali Leno fantastično zaustavlja njegov pokušaj

45. minuta - Lopta je preletjela sve u kaznenom prostoru i stigla do Mandžukića čiji udarac od bloka odlazi u korner

29. minuta - Pucao je Saúl s dvadesetak metara, ali udarac je bio vrlo neprecizan

26. minuta - Spahić je opalio s nekkih tridesetak metara i zatresao gredu. Predivan potez reprezentativca BiH

12, minuta - Çalhanoğlu je ubacio iz korner, Moya promašio loptu koja se odbila do Wndella, a na njegov slab udarac odlično je reagirao Spahić, ali Mandžukić čisti sa crte

7. minuta - Leverkusen je preko Çalhanoğlua povukao brzu kontru, ali udarac Benedera u završnici s ruba šesnaesterca bio je neprecizan.

1. minuta - Utakmica je počela!

Linker
17. rujan 2024 23:44