SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Sports Press Photo/ddp Usa/profimedia
PUTOVANJE IZ NOĆNE MORE

FOTO: Arsenalov avion se zapalio nasred piste, let je morao biti obustavljen zbog gorućeg motora

Za sve je kriva ptica koja se u letu zabila u motor zrakoplova koji je prevozio ekipu londonskog tima
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 24. travanj 2023. 21:16

Iako je londonski Arsenal uspio osigurati neriješen rezultat u ženskoj Ligi prvaka protiv Wolfsburga, put kući neće pamtiti po dobrom. Naime, netom prije nego što su trebale poletjeti nazad u London, njihov se avion zapalio te je let morao biti obustavljen.

Trebale su poletjeti samo nekoliko sati nakon utakmice, no svjedoci su rekli da se čuo veliki prasak neposredno prije leta, prenosi Sun. Šokirani piloti vidjeli su da avion gori te su brzo izvukli avion na pistu i evakuirali putnike. Glasnogovornik zračne luke izjavio je da je požar uzrokovala ptica koja je u letu udarila o motor. Dodao je i da nitko na letu nije ozlijeđen te da je momčad smještena u obližnji hotel.

Javljeno je da je momčad uspješno sletjela u London zamjenskim zrakoplovom u ponedjeljak te na kraju nije bilo ozbiljnijih posljedica. Zračna luka je u zajedničkom vlasništvu proizvođača automobila Volkswagen grupe sa sjedištem u Wolfsburgu, a tvrtka koristi zračnu luku kao matičnu bazu za vlastitu zrakoplovnu flotu koja posluje pod markom Volkswagen Air Services.

Igračice Arsenala uspjele su remizirati nakon što su u prvih 25 minuta primile dva pogotka. Prolaz će pokušati osigurati na domaćem terenu 1. svibnja u susretu koji se igra od 18 sati i 45 minuta na Meadow Parku. U drugom polufinalnom dvoboju Barcelona je slavila protiv Chelseaja u gostima 1:0 te će po potvrdu prolaza ići u četvrtak na svom Estadi Johan Cruyffu.

Linker
10. svibanj 2024 15:56