PREMIERSHIP

Arsenal protiv Evertona izborio bod u 90. minuti, Chelsea pobijedio Leicester

Chelsea je u prvom poluvremenu ostao bez udarca u okvir vratiju, dok je vratar Courtois obranio jedan opasan pokušaj gostiju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2014. 21:28

Chelsea je na premijeri pred svojim navijačima upisao drugu prvenstvenu pobjedu. Leicester je pokazao da se nije slučajno vratio u Premier ligu, ali je momčad Josea Mourinha ipak znatno kvalitetnija, što je potvrdila boljom igrom u nastavku te je pogocima Diega Coste i Edena Hazarda upisala nove bodove.

Chelsea je u prvom poluvremenu ostao bez udarca u okvir vratiju, dok je vratar Courtois obranio jedan opasan pokušaj gostiju. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:0, ali je Mourinhova 'jezikova juha' urodila plodom u nastavku. Bluesi su se probudili i jače pritisnuli suparnika, pa je u 48. minuti Oscar pogodio vratnicu, a udarac Ivanovića glavom obranio je Schmeichel.

Još jednom opasno je zaprijetio Ivanović u 54. minuti, i to je obranio Leicesterov vratar. Na drugoj strani čisti zicer nije iskoristio Nugent u 55. minuti, sjajno je nogom obranio Courtois. Fabregas je u 57. minuti pokušao lobom prevariti Schmeichela koji se nije dao iznenaditi.

A onda u 63. minuti ipak vodstvo domaćih. Ivanović je probio desni bok, prevario dvojicu igrača i ubacio u sredinu za Diega Costu koji je prsima primirio loptu i s pet metara pogodio mrežu za 1:0.

Sve je riješio Hazard u 77. minuti. Na lijevoj strani primio je loptu od Fabregasa, ušao u kazneni prostor i tukao, a lopta se odbila od obrambenog igrača i prevarila Schmeichela za konačnih 2:0.

Linker
22. rujan 2024 06:35