LONDON, ENGLAND - MAY 30: Theo Walcott of Arsenal celebrates as he scores their first goal during the FA Cup Final between Aston Villa and Arsenal at Wembley Stadium on May 30, 2015 in London, England. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
 Clive Rose / 2015 Getty Images
90 000 GLEDATELJA!

ARSENAL OBRANIO FA CUP Topnici razbili Villu, Sanchez zabio golčinu za pamćenje!

Topnici su osvojili rekordni 12. naslov pobjednika i na taj način ušli u povijest ovog natjecanja. Ujedno su postali tek osma momčad koja je uspjela obraniti naslov
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 30. svibanj 2015. 22:48

Pokunjen, s kiselim osmijehom na licu princ William, deklarirani navijač Aston Ville, uručio je na Wembleyu FA Kup nogometašima Arsenala, koji su njegove ljubimce otpuhali s travnjaka učinivši utakmicu dosadnom nakon samo sat vreman (4-0). Za razliku od lanjskog finala kada su pobjedu protiv Hull Cityja iščupali tek nakon produžetka, ovom zgodom “topnici” su od prve minute zagospodarili terenom i ništa nisu prepustili slučaju. Ovo je 12. FA Kup u Arsenalovu trofejnom kabinetu.

Intenzitet koji su na sredini terena Cazorla, Coquelin, Sanchez i Bellerin lomili suparnički otpor doveo je “topnike” do dvije velike prilike u otvaranju utakmice, ali je vratar Given spašavao mrežu pred Koscielnyjem i Walcottom. U 40. minuti veteran na Villinom golu ipak je kapitulirao nakon Walcottova neobranjivog udarca sa desetak metara.

Na startu drugog dijela Sanchez se s krila spustio prema sredini i sa 25 metara projektilom uz pomoć grede smjestio još jednu loptu iza Givenovih leđa. Ubrzo je Per Mertesacker napadački izlet u Villin šesnaesterac okrunio pogotkom. Nijemac je nadskočio Bentekea i glavom riješio sve dileme. U finišu je Giroud zaključio priču.

- Kada momčad na teren istrči s ovakvim samopouzdanjem, vrata prema pobjedi širom se otvaraju. Naša je trofejna glad velika. Imam još dvije godine ugovora i želim ih odraditi baš na ovakav način – rekao je Arsene Wenger.

Linker
22. rujan 2024 16:36