HENRY NICHOLLS Afp
LIGA KUP

Arsenal nemoćan u velikom londonskom derbiju, težak poraz doživio i Manchester United

Declan Rice nije imao toplu dobrodošlicu pred navijačima West Hama, dočekan je zvižducima
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. studeni 2023. 23:15

Arsenal je teško stradao od West Hama u 4. kolu Liga kupa. Posjed, a Topnici su loptu u nogama imali 70 posto vremena, nije donio puno toga konkretnog, završilo je 3:1 za Čekićare.

Gotovo svaka lopta koja je išla u okvir vrata završila je iza leđa Aarona Ramsdalea. Domaćini su poveli u 16. minuti autogolom Benjamina Whitea, a to je najavilo katastrofu u nastavku. U 50. Mohammed Kudus upisao se u strijelce, a deset minuta kasnije Jarrod Bowen "ubio" je svaku rezultatsku neizvjesnost. Počasni pogodak za Topnike je u šestoj minuti nadoknade postigao Martin Odegaard.

Arsenalu je to bio prvi poraz u domaćim natjecanjima ove sezone. A Declan Rice nije imao toplu dobrodošlicu u svojoj prvoj utakmici koju je odigrao pred navijačima West Hama nakon što je ovoga ljeta za 116 milijuna eura transferiran u redove londonskog rivala. U igru je ušao u 57. minuti umjesto Jorginha i dočekan je glasnim zvižducima.

Liverpool je plasman u iduće kolo Liga kupa potvrdio pobjedom protiv Bournemoutha. Redsi su poveli golom Gakpa u 31. minuti. Nadu domaćinima vratio je sin nizozemske legende Justin Kluivert u 64., no ta nada nije bila dugog vijeka. Pet minuta kasnije Darwin Nunez zabio je za konačnih 2:1. Everton, pak, nije dao nikakvu nadu Burnleyu i sa sigurnih 3:0 izborio iduće kolo. Jordan Pickford ostat će neocijenjen, gosti niti jednom nisu otpucali u okvir njegovih vrata. Chelsea je s 2:0 svladao Blackburn dok je Fulham u gostima s 3:1 bio bolji od Ipswicha.

U ovoj fazi natjecanja loše se proveo i Manchester United. Nakon što su kolo ranije izbacili Manchester City sada su igrači Newcastlea izbacili i drugi mančesterski klub. Slavili su na Old Traffordu 3-0. U prvom poluvremenu domaćin je već bio ozbiljno uzdrman nakon golova Almirona u 28. i Halla u 36. minuti.

Nije se od toga Manchester United uspio oporaviti. Čak štoviše, nakon sat vremena igre primio je novi gol, za konačnih 3-0 strijelac je bio Willock.


Liga kup, osmina finala:

West Ham - Arsenal 3-1 (White 16-ag, Kudus 50, Bowen 60/Odegaard 90+6)

Ipswich - Fulham 1-3 (Baggott 79/Wilson 9, Muniz 50, Caimey 77)

Bournemouth - Liverpool 1-2 (Kluivert 64/Gakpo 31, Nunez 70)

Chelsea - Blackburn 2-0 (Badiashile 30, Sterling 59)

Everton - Burnley 3-0 (Tarkowski 13, Onana 53, Young 90+2)

Manchester United - Newcastle 0-3 (Almiron 28, Hall 36, Willock 60)

Linker
29. travanj 2024 20:31