AFP
JUŽNA AMERIKA

Argentina izgubila!

Fernando Amorebieta noćas je postao heroj nacije nakon što je njegov pogodak u 61. minuti donio prvu pobjedu u povijesti reprezentacije Venezuele nad Argentinom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2011. 11:20

Gotovo prepun stadion Estadio Anzoategui u Venezueli svjedočio je povijesnoj pobjedi svoje reprezentacije nad izrazitim favoritom Argentinom u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu...

Obrambeni nogometaš Athletic Bilbaoa Fernando Amorebieta, noćas je postao heroj nacije nakon što je njegov pogodak u 61. minuti utakmice donio prvu pobjedu u povijesti reprezentacije Venezuele nad Argentinom. Lionel Messi, Gonzalo Higuain i Pablo Zabaleta nikako nisu uspijevali probiti vratara Venezuele Rennyja Vegu na samom otvaranju utakmice, a nakon toga frustracija Argentinaca rasla je iz minute u minutu.

Nogometaši Venezuele koncentrirali su se samo na kontranapade znajući da nemaju previše izgleda u otvorenoj igri protiv tehnički, ali i fizički, puno bolje Argentine. To im se isplatilo u 61. minuti nakon jednog kornera. Na ubaćenu loptu u kazneni prostor najbolje je reagirao Amorebieta koji je glavom pospremio loptu u mrežu Argentinaca. Do kraja utakmice Argentina nije više uspjela opasnije zaprijetiti vratima Venezuele koja je ostvarila veliku pobjedu, prvu u povijesti nad Argentinom, koja će ostati dugo zapamćena i od strane igrača i navijača.

U preostalim susretima igranim u noći sa utorka na srijedu, Paragvaj je uspio pogotkom Ortiza u posljednjoj minuti utakmice otkinuti bod aktualnim prvacima Copa America, koji su poveli preko Forlana u 67. minuti susreta. Kolumbija je kao gost slavila protiv Bolivije s 2-1, a pogodak za pobjedu postigao je napadač Atletico Madrida Falcao, također u 90. minuti susreta. Najuvjerljivi noćas je bio Čile koji je na svom stadionu s 4-2 bio bolji od Perua.

Brazil s 10 igrača do preokreta, novi poraz Klinsmana

U razdoblju predviđenom za igranje kvalifikacijskih utakmica za Europsko i Svjetsko prvenstvo, igrali su se i prijateljski susreti, a najzanimljiviji je bio onaj između Meksika i Brazila...

Meksikanci su poveli već u 10. minuti susreta nakon katastrofalne pogreške brazilskog braniča Davida Luiza koji je ubačenu loptu Pabla Barerre, klizećim startom, skrenuo u vlastitu mrežu. Do pred sam kraj poluvremena ništa se ozbiljnije nije događalo, a onda je u 44. minuti susreta u kaznenom prostoru Brazila srušen napadač Manchester Uniteda Chicharito, te sudac nije imao drugog izbora nego pokazati na bijelu točku. Krivac za najstrožu kaznu bio je Dani Alves koji je prilikom tog prekršaja zaradio i drugi žuti karton pa je Brazil morao nastaviti igrati s igračem manje. Izvođač najstrože kazne bio je Andres Guardado čiji je udarac obranio brazilski vratar Jefferson.

Taman kada se činilo da će Meksiko uspjeti slaviti protiv peterostrukih prvaka svijeta ukazali su se Ronaldinho i Marcelo. Najprije je u 79., nekad najbolji nogometaš svijeta, pogodio za izjednačenje na 1-1, a samo četiri minute kasnije Marcelo je glavom zabio za potpuni preokret Brazila, i to s igračem manje.

U drugoj najzanimljivijoj utakmici igranoj noćas, momčad Sjedinjenih Američkih Država pod vodstvom Nijemca Jürgena Klinsmana doživjela je i treći poraz u četiri utakmice, u koliko ih je dosada vodio bivši izbornik Njemačke. Ovoga puta od Amerikanaca su bili bolji nogometaši Ekvadora s 1-0, a jedini pogodak na utakmici djelo je Ayovija u 79. minuti. Spomenimo još da su Ekvadorci nastupili s praktički rezervnom postavom, s obzirom da se u momčadi našlo samo pet standardnih igrača.

Prijateljske utakmice:

Meksiko - Brazil 1-2 (Luiz 10-ag / Ronaldinho 79, Marcelo 83)

SAD - Ekvador 0-1 (Ayovi 79)

Južnoameričke kvalifikacije za SP 2014., 1. kolo, rezultati:

Venezuela - Argentina 1-0 (Amorebieta 61)

Čile - Peru 4-2 (Ponce 2, Vargas 18, Medel 48, Suazo 64-11m / Pizzaro 49, Farfan 60)

Bolivija - Kolumbija 1-2 (Flores 84 / Pabon 48, Falcao 90)

Paragvaj - Urugvaj 1-1 (Ortiz 90 / Forlan 67)

Linker
19. rujan 2024 00:45