Ante Čorić (sasvim desno)
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
TEŠKO GA JE PREPOZNATI

Ante Ćorić s dugom kosom pokazao kakav je hakler i zabio ‘kladioničarima‘, njegov brat izvrijeđao suca i izletio

Nastavljena je borba za mjesto u osmini finala glavnog turnira Kutije šibica
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 21. prosinac 2023. 22:38

Nastavili su malonogometaši u četvrtak na parketu dvorane II Doma sportova svoju borbu za mjesto u osmini finala glavnog turnira 52. izdanja Kutije šibica, najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira, koje će se igrati u subotu.

Prvi se u četvrtak među 16 najboljih probio SuperSport, momčad koja je na mala vrata stigla do lijepog uspjeha. Ante Ćorić, igrač sa 142 nastupa u dresu zagrebačkog Dinama, još je jednom pokazao koliko mu paše hakl, zabio je i "kladioničarima", ali to njegovom CB Playu nije bilo dovoljno za uspjeh. Za SuperSport su zabila dvojica gastarbajtera, Mario Krešo i Ivan Hajdić za život zarađuju igranjem velikog nogometa u nižim austrijskim ligama, a pobjedu je pogotkom potvrdio Dejan Slijepčević, igrač Bratstva iz Kunovca. Stariji brat Ćorić, Josip, nije se mogao suzdržati pa je zbog vrijeđanja suca na kraju dvoboja zaslužio crveni karton.

image

Josip Čorić (desno)

DAMIR KRAJAC Cropix

Poznati zagrebački hakler Josip Grubeša dvaput je dovodio Cvita food u vodstvo, ali dvaput se Pizzeria Z1 uspjela vratiti. No u raspucavanju je Cvita slavio, Tvrtko Pajalić ostao je pribran i s dva gola sa sedam metara odveo je svoju momčad dalje.

Feroterm-Čamber gradnja junaka ima u Marku Gašparu, momku koji se može pohvaliti i nastupom za A-reprezentaciju u futsalu. Jedini je zabio u tvrdom okršaju s Pole tradeom.

Ralu logistika ima ozbiljne namjere, osjetila je to i dobra momčad Nikšić automobili Cvjećarna Lampaš. Dokazani malonogometni majstori riješili su suparnike, golove umjesto cvijeća servirali su im Alen Fetić, Almedin Bundavica i Nikola Badrov. Unijabeton nije izdržao pred naletima predstavnika Sisačkom-moslavačke županije. TuttoSport Kilowatt bio je sjajno pucački raspoložen i preko Zagrepčana se probio među 16. Lanjski finalist Kerschoffset Kamgrad ove godine želi napraviti i taj posljednji korak, a zasad im ide dobro. Pojačanje u odnosu na lani, iskusni Ivan Gotovac, član splitskog futsal kluba Universitasa, s dva je pogotka predvodio KK protiv Tore BT servisa, koja je uspjela izjednačiti nakon dva gola minusa. Kerschoffset je slavio u raspucavanju, triput je sa 7 metara pogodio Žiga Čeh. Sljedeći suparnik im je Tuttosport.

Poliklinika Milojević je uvijek jedan od favorita za titulu, ni ova godina nije iznimka. Momci koji futsal igraju za Futsal Dinamo, među kojima i reprezentativci koji su samo dan ranije s Hrvatskom u Slovačkoj izborili play-off za plasman na Svjetsko prvenstvo, nisu dozvolili iznenađenje protiv Pimonta, dalje su prošli s glatkih 4:0. Da bi izborili novo Štefanje morat će izbaciti i SuperSport.

Posljednji je u četvrtak uspješno posao odradio moćni Dobermann, koji opet opasno grize. Nije im bilo lako protiv Hidroizolacija Mizan, ali uspjeli su. David Barbarić, član Novog vremena, i Nikola Pavić iz Crnice, zabili su golove vrijedne prolaza i dvoboja osmine finala glavnog turnira s momčadi CB Sea Wolf Spegra.

Bliži se kraj Kutije, uzbuđenja su sve veća. U petak će u "dvojci" biti vatreno, posljednju utakmicu šesnaestine finala glavnog turnira odigrat će branitelj naslova Biberon Koestlin i Grill bar Paulaner. Nakon tog dvoboja na rasporedu su četvrtfinalni dvoboji veterana. U reprizi polufinala iz 2021. susrest će se Senjak hoteli Matan i Podstrana. Matan je prije dvije godine slavio, bilo je tvrdo, bit će i sada. Pobjednik te godine bio je PP Domograd, koji je u osmini finala u najboljem dvoboju dosadašnjeg dijela turnira s 4:3 izbacio branitelja naslova KMN Meteorplast Vitomarci s 3:2. Hrvoje Štrok, Manu Bisaku, Ivica Vrdoljak i društvo favoriti su protiv Šubića, ali morat će biti vrlo oprezni.

Pobjednik tog para u polufinalu ide na boljeg iz dvoboja Poliklinika Ribnjak - CB Sport CS Flegar Zloćo i prijatelji. Jaka imena s obje strane, Jerko Leko na Roberta Grdovića, bit će dobro... Miroslav Bičanić i Donald Suvajac po 54, Željko Starčević 55, ali mladićima godine ne smetaju. Pulpit Elkro lani je bio treći, sada je opet blizu. U četvrtfinalu ih čeka drugi dalmatinski predstavnik među osam najboljih, nezgodna Salona dental.

Linker
29. travanj 2024 07:18