TRANSFERI

Anelka u Kinu, Henry na Otok

Kineski klub na svojoj službenoj stranici objavio je da su postigli dogovor s Chelseajem, te da je Anelka pristao igrati za klub od siječnja iduće godine.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2011. 12:20

Kineski nogometni klub Shanghai Shenhua potvrdio je vijest da je francuski igrač Nicolas Anelka potpisao dvogodišnji ugovor.

Shenhua je pregovarao s Anelkom posljednjih tjedan dana, a čini se da je sada tim pregovorima došao i kraj. Kineski je klub na svojoj službenoj stranici objavio da su postigli dogovor s Chelseajem, te da je Anelka pristao igrati za klub od siječnja iduće godine.

Iako klub nije želio otkrivati detalje transfera, nagađa se da će Anelka mjesečno inkasirati oko 200 tisuća funti! Francuz se nije najbolje snašao u načinu igre mladog portugalskog stručnjaka Andre Villasa-Boasa, te je zbog toga postao stalan član klupe za rezervne igrače. Anelka je još prošlog mjeseca iz nezadovoljstva s takvim statusom predao zahtjev za odlaskom iz kluba koji mu se na kraju i ostvario.

Kineski klub Shenhua završio je prošlu sezonu tek na 11. mjestu prvenstvene ljestvice, a naslov nisu osvojili još od 2003. godine. Idući potez šangajskog kluba mogao bi biti dovođenje trenera, a među najspominjanijim imenima je ono bivšeg menadžera Fulhama i BordeauxaJeana Tigane.





Henry blizu "povratka" na Otok

Menadžer premierligaškog nogometnog kluba Everton, David Moyes, volio bi na posudbu dovesti bivšeg "topnika", a danas člana MLS momčadi New York Red BullsaThierry Henryja.

Francuz (34) trenutno trenira sa svojim bivšim klubom ( Arsenal) za vrijeme dok u Americi traje nogometna stanka, pa je sve izvjesnije da bi Henry čak mogao ponovno i zaigrati u Engleskoj s obzirom da MLS počinje tek u ožujku.

Everton je u subotu gostovao kod Arsenala gdje je u povodu 125. obljetnice kluba otkrivena statua Henryju za sve što je napravio za njih. Menadžer Evertona iskoristio je priliku i bacio udicu prema , već sada, legendi s Emiratesa odnosno bivšeg Highburyja.

- Pitao sam ga prije utakmice dal bi došao kod nas u zimskoj stanci. Pitajte ga, reći će vam. Ako želi utakmicu neka mi se javi. Nadam se da možemo postići nekakav dogovor – otkrio je menadžer kluba iz Liverpoola.

Louis Saha je trenutno jedini pravi napadač u Evertonu tako da bi Moyesu jako dobro došao još jedan, a pogotovo klase kakve je Francuz. Ofenzivno krilo Arsenala, Theo Walcott, reklo je da Henry još uvijek izgleda jako dobro i da je još uvijek željan nogometa.

- Navijači na treningu uzvikuju menadžeru da ga potpiše u zimskom prijelaznom roku. Ne znam da li postoje šanse, ali o tome ionako odlučuje trener. Jedino što znam je da on i dalje uživa u nogometu i da mu ne treba nikakva stanka – rekao je The Sunu Walcott.

Linker
27. rujan 2024 21:31