ČEŠKA

Andrej Kerić potpisao za Spartu

U praškom bi klubu, koji se bori za prvo mjesto, Kerića željeli odmah, već ovog siječnja, no Hrvat ne zna na čemu je s ćudljivim predsjednikom Slovana Karlom
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 24. siječanj 2011. 15:39

Iz češkoga su nogometnog prvaka, praške Sparte, objavili da su potpisali predugovor s hrvatskim napadačem Slovana iz Libereca, uskoro 25-godišnjim Andrejem Kerićem...

U važeći će se trogodišnji ugovor postojeći sporazum pretvoriti 1. srpnja ove godine, kada bivšem igraču vinkovačke Cibalije istekne ugovorna radna obveza u Slovanu.

U praškom bi klubu, koji se bori za prvo mjesto ljestvice s Viktorijom iz Plzena, Kerića željeli odmah, već ovog siječnja, no Hrvat ne zna na čemu je s ćudljivim predsjednikom Slovana Ludvikom Karlom, koji je prije nekoliko godina kapetana Tomaša Zapotočnog prebacio u drugu momčad baš zato jer je potpisao predugovor.

Ukoliko bi Slovan zatražio prihvatljivu odštetu, Sparta bi je isplatila i odmah Kerića priključila sunarodnjaku i vršnjaku Manuelu Pamiću. Ukoliko se to ne dogodi, Kerić će voljom predsjednika ili igrati uredno za Slovan do kraja sezone, ili čekati na tribinama da mu ugovor istekne.

Kerić je u sezoni 2008/2009 bio najbolji strijelac češke Gambrinus lige s 15 golova. Iste je sezone proglašen najboljim stranim nogometašem u Češkoj, a htio ga je tada u redove zagrebačkog Dinama dovesti ondašnji trener Krunoslav Jurčić.

Učinak je pokvario u idućoj sezoni zabivši samo pet golova u 25 utakmica. Ove je sezone na učinku od šest golova u 17 nastupa, te je na petom mjestu ljestvice najboljih strijelaca češkog prvenstva.

Linker
24. rujan 2024 22:25